Annonce
Sport

Axelsen inden danskerbrag: - Hjemmebanesejr vil være noget af det største

Viktor Axelsen skal fredag spille mod Anders Antonsen i kvartfinalerne ved Denmark Open. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Fynske Viktor Axelsen vandt torsdag aften sikkert i anden runde af Denmark Open, hvilket betyder, at Anders Antonsen venter i kvartfinalen fredag.

Badminton: Torsdag aften viste Viktor Axelsen så småt prøver på sit talent efter en længere skadespause, da han bankede thailandske Khosit Phetpradab efter to sæt, hvor der aldrig helt var spænding om udfaldet.

Viktor Axelsen kom ellers svingende fra start i første runde ved Denmark Open i Odense, da han onsdag besejrede japanske Kenta Nashimoto.

Sejren kom i hus efter to sæt, der begge lød på 21-19 i odenseanerens favør, men især i kampens første sæt bed japaneren fra sig, hvor han blandt andet førte ved stillingen 19-18.

Den 25-årige Viktor Axelsen formåede dog at avancere fra opgøret, hvilket betød, at han igen torsdag aften stod på det grønne gulv i Odense Idrætshal.

I torsdagens opgør fandt Viktor Axelsen dog hurtigt rytmen, hvor han allerede efter 6 minutters spil førte med 11-4.

Generelt så Viktor Axelsen ud til at befinde sig godt på banen i første sæt, hvor han med sine 1.94 centimeter mindede om en edderkop, der sikkert strøg henover sit spind og med sine lange lemmer fik fat i de bolde, som blev sendt over nettet af Khosit Phetpradab.

Hjemmebanefavoritten vandt således første sæt stensikkert med 21-13.

Annonce

Måtte selv skrubbe gulvet

Støtten var stor fra de odenseanske tilskuerrækker, hvor hvert eneste af bysbarnets bevægelser nøje blev fulgt.

For da fjerboldene undervejs i kampen faldt i zenit ned mod Viktor Axelsen, holdt tilskuerne vejret og udåndede først, når Viktor Axelsen - efter at have spændt op i kroppen og bøjet sig tilbage som en bue klar til affyring - returnerede boldene med fuld kraft.

Men selvom opbakningen var upåklagelig, så havde den danske stjerne svært ved at finde spillet i andet sæt.

Den blot 1.68 centimeter høje Khosit Phetpradab bed således godt fra sig og var oppe på en 10-6-føring, før Viktor Axelsen vågnede op til dåd.

Inden Viktor Axelsen igen tog fat om kampen, måtte han dog først tage fat om kosten og skrubbe det fugtige gulv i Odense Idrætshal.

Publikumsfavoritten var i hvert fald ikke helt tilfreds med det arbejde, som ellers blev udført af de frivillige.

- Når man smider sig og sveder, kan gulvet blive fugtigt. Selvom det kan se tørt og rent ud, så kan der måske stadig være lidt. Derfor blev jeg nødt til lige at give det en ekstra omgang, smilte Viktor Axelsen efter kampen.

Dansk brag i kvartfinalen

Der var da også god grund til at smile, da Viktor Axelsen kørte sin thailandske modstander sikkert ud af Odense Idrætshal med en sejr i andet sæt på 21-15.

Dermed er Viktor Axelsen klar til et vaskeægte danskerbrag i kvartfinalen fredag aften, når Anders Antonsen venter som den næste modstander.

Da avisen snakkede med Viktor Axelsen, var det ikke endnu afgjort, at fredagens modstander hed Anders Antonsen.

Alligevel spåede Viktor Axelsen en potentiel hård kamp imod sin landsmand.

- Det vil blive en rigtig svær kamp, da vi selvfølgelig kender hinanden fra både kampe og træninger. Men nu må vi se, hvad udfaldet bliver, sagde Viktor Axelsen.

Viktor Axelsen har store sejre på sit cv, der blandt andet tæller VM i guld i 2017, EM i guld i 2016 og sejr ved Japan Open i 2017.

Den 25-årige fynbo har dog aldrig vundet Danmark Open, og hjemmebanen i Odense tænder da også kun Viktor Axelsen.

- En sejr på hjemmebane i Denmark Open vil helt klart rangere blandt mine største sejre, men der er stadig lang vej endnu, så jeg tager et skridt ad gangen, sagde Viktor Axelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce