Annonce
Sport

Axelsen føler sig tilbage efter avancement i Denmark Open

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kvartfinalepladsen betyder meget for Viktor Axelsen, der har siddet ude med en skade det meste af året.

Det havde kæmpestor betydning for Viktor Axelsen at vinde i anden runde i Denmark Open og blive klar til kvartfinalen.

Det siger den danske herresinglespiller efter kampen torsdag aften, hvor han slog Khosit Phetpradab fra Thailand i to sæt.

- Det var en rigtig god sejr for mig som betyder mere, end man måske lige skulle regne med, siger Axelsen, der har siddet ude i store dele af sæsonen med en rygskade.

- Det har været en lidt hård periode, og det er et stykke tid siden, jeg har spillet, som jeg gjorde i dag, og har sat to kampe sammen i en turnering, så det er jeg glad for, siger han.

Onsdag vandt han sin førsterundekamp ligeledes i to sæt, og Axelsen har generelt en god fornemmelse i kroppen.

- Jeg synes, jeg er godt på vej tilbage. Jeg spiller bedre og bedre og bevæger mig bedre og bedre, så det er kun positivt, siger han.

I torsdagens kamp var der klasseforskel, og thailænderen havde ikke mange chancer mod den tidligere verdensmester.

- Jeg prøvede at gå aggressivt til tingene og prøvede at sætte mig på modstanderen, og det lykkedes i store dele af kampen. Jeg havde en lille krise i andet sæt, men formåede at løse det, så det er jeg tilfreds med, siger Axelsen.

I kvartfinalen fredag venter landsmanden Anders Antonsen, der torsdag blev kvartfinaleklar efter sejr i to sæt over thailænderen Kantaphon Wangcharoen.

- Det føles rigtig godt. Det var en fin kamp, og nu er jeg videre til en rigtig sjov kamp i morgen (fredag, red.), som jeg glæder mig til, siger Antonsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce