Annonce
Sport

Axelsen efter sejr over landsmand: En kæmpe oplevelse

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen slog Anders Antonsen i kvartfinalen i Denmark Open foran en fyldt arena i Odense.

En af de største oplevelser i karrieren.

Sådan beskriver badmintonspilleren Viktor Axelsen fredagens kvartfinale i Denmark Open, hvor han slog landsmanden Anders Antonsen i to sæt foran en udsolgt arena i Odense, hvor Axelsen er født og opvokset.

- Det var enormt fedt. En kæmpe oplevelse. Jeg vil gå så langt som til at sige, at det var en af de største oplevelser i min karriere. Jeg tror ikke, at jeg har oplevet en bedre stemning her i hallen. Det var fuldstændig fantastisk.

- Det var en kamp, der havde alt, hvad en danskerkamp skal have. Den var tæt, og jeg havde heldet på min side i første sæt, og det, tror jeg, gjorde en stor forskel.

- Det var en rigtig hård kamp for mig, for Anders er en af de bedste spillere i verden, så jeg er selvfølgelig enormt stolt af min præstation i dag, siger han.

Axelsen har siddet ude i store dele af sæsonen med en rygskade, men under turneringen i Danmark har han for alvor vist glimt af det storspil, der tidligere har gjort ham til verdensmester.

Inden turneringen sagde landstræner Kenneth Jonassen, at Axelsen manglede den ene kamp, hvor han fik spillet til at fungere, og som kunne give ham en masse selvtillid og få ham helt tilbage i toppen af eliten.

Den kamp var fredagens kvartfinale, tror Axelsen.

- Jeg havde virkelig brug for denne her kamp, hvor jeg fik kæmpet mig igennem problemer og kom ud på den anden side, og det synes jeg, at jeg gjorde med succes i dag, siger han.

For problemer var der undervejs i opgøret, hvor specielt første sæt var yderst tæt.

Axelsen var undervejs i sættet bagud 9-15, men formåede alligevel at kæmpe sig tilbage og vinde med 24-22.

- Jeg tænkte, at nu skulle jeg gøre det så hårdt som overhovedet muligt, og jeg dør med skoene på, og lige pludselig var jeg tilbage, og så tænkte jeg, at nu går jeg efter det.

- Det er længe siden, at jeg har været i denne her situation, så jeg ville gøre det så godt, som jeg overhovedet kunne, siger han.

I semifinalen lørdag venter kineseren Chen Long, der er femteseedet i turneringen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce