Annonce
Middelfart

Avisens læsere er uenige om autocamper-trængsel: - Der burde være et max antal

Fænø Odde Rasteplads er så populær blandt landets autocampister, at der i weekenderne ofte opstår trængsel. Læsernes holdninger til, hvorvidt reglerne for bilerne bør strammes, er delte. Flere foreslår, at der indføres et maksimum for, hvor mange, der må holde på pladsen ad gangen. Foto: Sofie Secher Karlsen
Læserne er i den grad uenige om, hvorvidt reglerne for, hvor og hvordan autocampister må overnatte i det fri bør strammes. Flere foreslår, at der på Fænø Odde Rasteplads, hvor trængslerne i weekenderne er store, fastsættes et maksimum for, hvor mange autocampere, der må parkere ad gangen.
Annonce

Middelfart: Siden avisen i pinsen skrev om, hvordan Fænø Odde Rasteplads i sommerhalvåret er et overordentligt populært sted at overnatte i autocamper, er mange læseres meninger og ikke mindst løsningsforslag tikket ind.

Rastepladsen forenden af Oddevej på Hindsgavl er i weekenderne så populær blandt landets autocampister, at der til tider opstår trængsel. Sådan så det også ud pinsedag, hvor flere personbiler i løbet af formiddagen var nødsaget til at parkere langs vejen ned til pladsen, fordi der ikke var plads på pladsen.

Meldingen fra Middelfart Kommune er, at autocampisterne intet ulovligt gør, når de parkerer og overnatter på rastepladsen.

Det fik avisen til at spørge, om reglerne for, hvor og hvordan autocampister må overnatte i Danmark bør strammes - eller om de fungerer fint, som de er i dag.

Annonce

- Der er næsten altid fuldt optaget

Flere mener ligesom Jan Lindhardt Knudsen, at loven skal strammes. "I går fyldte 90 procent af rastepladsen ved Hindsgavl. Det er rastepladsen ikke bygget til. Lav nogle pladser rundt omkring, hvor de må overnatte - mod betaling naturligvis. Det er en øjebæ at se alle de autocampere samlet et sted, og det er endnu værre ved vandet inde i Middelfart", skriver han på avisens Facebook-side "Vores Middelfart".

Lene Gaba skriver: "Jeg synes klart, at reglerne skal strammes for, hvor længe og hvor mange autocampere der må parkere på landets mest besøgte og skønneste områder. Jeg synes, de skal parkere, så de ikke tager plads og udsigt fra andre og gå til de skønne steder, som de gerne vil nyde, som vi andre gør - eller bruge campingpladserne."

Det er også læser Kirsten Højsager enig i: "Jeg synes, det er forkert, at der må holde autocampere på Oddevej også om natten, og så er det gratis. Der er ikke mere plads til, at vi fra Middelfart kan køre derned og drikke vores kaffe. Der er næsten altid fuldt optaget. Det kan da ikke være rigtigt. Der er da så mange andre steder, de kan holde, men de vil vel ikke betale for det. De vil gerne give mange penge for en autocamper, men de små beløb, sparer de på. Er meget forarget over det."

Annonce

Reglerne er ok, som de er

Men det er langt fra alle, der efterlyser strammere regler. Andre læsere hilser som Didde Brændemose Qvist autocamperne og deres beboere velkommen:

"Mon ikke det er en win-win. Jeg er sikker på, at de lægger lidt penge i byen og spreder den gode omtale dér, hvor de kommer frem."

Det er læser Peter Woebbe enig i: "Med fælles hensyntagen til hinanden og respekt for privatlivet er reglerne ok, som de er. En autocamper er indregistreret som personbil og betaler registreringsafgift som sådan en, den fylder bare lidt mere. Som autocampist rydder man naturligvis op efter sig og viser hensyn."

Bente Selmer skriver: "Er selv autocampist og er efterhånden flov over, at der ikke respekteres, at almindelige billister også skal være der. Var der for cirka tre uger siden. Da vi ankom, var vi nummer tre, og da vi stod op næste morgen, holdt der 12. Det er ikke ok. Vi skyndte os at køre. Mangel på respekt af de sidst ankomne."

Annonce

Skal der begrænsning på?

Flere læsere stiller spørgsmålet, om man måske kunne løse problemet på Fænø Odde Rasteplads ved at indføre et maksimum for, hvor mange autocampere, der må parkeres på pladsen ad gangen.

Det foreslår blandt andre Thomas Skytte Hansen: "Bibehold nuværende regler, men suppler eventuelt med nogle skilte med max antal på de steder, hvor der er pres på."

Mette Thorsen er enig: "De kan godt holde der og eventuelt overnatte der, men det lille sted burde der være max antal, da andre jo også gerne vil kunne benytte stedet, og det samme gælder p-pladsen oppe i skoven."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce