x
Annonce
Assens

Avisens kampagnevinder nummer syv er selv butiksansat: - Jeg synes, man skal vise, at man bakker op

Michelle Svendsgaard fra Assens, som blev den syvende vinder af avisens kampagne "Sæt pris på din by", ses her sammen med sin treårige søn, Vincent. Privatfoto
Michelle Svendsgaard fra Assens arbejder i Jysk, og samtidig sørger hun for at støtte andre lokale butikker under coronakrisen. Derfor sender avisen fire billetter til Odense Zoo i hendes retning.

Assens/Fyn: Op imod 400 fynboer har indtil videre deltaget i Fyens Stiftstidendes kampagne "Sæt pris på din by", hvor vi trækker lod om præmier blandt de, der gør lokale køb og fortæller os om dem på Fyens.dk eller Facebook.

Torsdag fandt vi konkurrencens syvende vinder, som blev Michelle Svendsgaard fra Assens. Hun har i de seneste dage handlet dagligvarer både i Fakta, Aldi og Rema 1000 i Assens, købt hårfarve hos Matas i Assens, fået fikset batteriet i sit ur hos den lokale guldsmed Fru Larsen og givet sin søn en ny fodbold fra Intersport.

- Det er nok det eneste, jeg har haft tid til, siger Michelle Svendsgaard, der selv er ansat i den assenesiske afdeling af Jysk, hvor man stadig holder åbent.

- Vi har fået besked på, at vi skal holde os til, at vi lige kan klare at åbne og lukke butikken. Indtil videre kører vi med de faste vagter, vi har, og så tager vi lidt afspadsering i ny og næ, siger hun.

Hun forklarer, at hendes mand er hjemme sammen med sønnen, mens hun går på arbejde.

Annonce

Sæt pris på din by - sådan gør du

Fyens Stiftstidende udlodder hver dag en præmie til en borger, der har lagt penge hos en forretning og på den måde støttet butikslivet under coronakrisen.
  • Skriv i kommentarfeltet til artiklen på Fyens.dk eller på Facebook, hvor du har handlet i dag - vi har brug for butiksnavn, by og beløb.
  • Vi opfordrer til, at du handler lokalt - online - for at beskytte dig mod smitte. Tag hånd om hygiejnen og følg myndighedernes råd, hvis du handler fysisk.
  • Du skal skrive til os inden midnat for at deltage i lodtrækningen om dagens præmie.
  • Du kan deltage med lige så mange køb, du vil, så længe købet er foretaget i dag.

Vi trækker lod om præmier på hverdage frem til og med fredag 27. marts.

Vi trækker lod blandt alle kommentarer – vinderen får direkte besked.

Bliver dit lod trukket ud, beder vi dig dokumentere dit køb i form af en bon eller en overførsel senest fem dage efter, du har fået besked.

"Vi beder dig ikke om at gå amok i forbrug. Vi opfordrer til, at du handler lokalt og så normalt, som det er muligt i en unormal tid. Og vi gør det, fordi vi vil det bedste for vores lokalsamfund og for fynboerne, hvad enten man bor i Odense, Bogense, Middelfart eller Faaborg."

- Poul Kjærgaard, Chefredaktør Fyens Stiftstidende

Onlinesalg er eksploderet

Som medarbejder i en butik kan Michelle Svendsgaard godt sætte sig ind, at de handelsdrivende har ekstra brug for støtte lige nu.

- I Jysk har vi også kunder, der køber online, og det er eksploderet fuldstændig i stedet for, at folk kommer herned og handler. Og jeg kan se, at Østergade er forholdsvis tom i forhold til, hvad den plejer at være på de her solrige dage, siger hun.

Det er også årsagen til, at hun har valgt at tage del i avisens butikskampagne.

- Egentlig synes jeg, man skal vise, at man også bakker op, siger Michelle Svendsgaard, der dog godt kan forstå, at mange vælger at handle online.

- Vi har også folk, der kommer herop (i Jysk, red.) og spørger, hvorfor vi stadig har åbent, når så mange andre har lukket. Men vi bliver også nødt til at få hjulene i Danmark til at køre rundt, så vi ikke ender i en ny finanskrise, lyder det.

Michelle Svendsgaard modtager fire billetter til Odense Zoo, og Fyens Stiftstidende fortsætter kampagnen med nye billetter til den fynske attraktion på højkant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce