Annonce
Sydfyn

Avisens gamle travere

John Kristensen er frivillig på Marstal Søfartsmuseum. Arkivfoto

Læserbrev: FAA har travlt med at dæmme op for kritikken mod avisens skandaløse skriveri om Marstal Søfartsmuseum. Et effektivt middel er at afvise læserbreve og ignorere interviews, der er kritiske overfor avisens beskrivelse af forholdene på museet. Dette står i grel kontrast avisens ihærdige kolportering af to forhenværende inspektørers historie. Der er ikke problemer med spalteplads til at beskrive mytteristernes hævnaktion. Redaktionschefer bakker op.

FAA støver nu en gammel traver af, som man mener kan bruges til kritik af museets ledelse og bestyrelse.

Marstallerne må indse, at en sammenslutning med Ærø Museum er en nødvendighed, hedder det. Der vil kunne spares penge, postulerer FAA på lederplan. Vi har læst det før, og har dårlige erfaringer med avisens ”kæpheste”.

I sin tid mente daværende redaktør, at marstallerne måtte indse, at det var nødvendigt at nedlægge færgeruten til/fra Marstal. Når færgen blev flyttet fra en kort til en lang rute, kunne der laves rationel færgedrift og spares en masse penge. Avisens ønske gik i opfyldelse, færgen blev flyttet. Redaktør Carsten Olsen var begejstret, endeligt var man på Ærø, blevet enige om noget nødvendigt, mente han.

Trods talrige opfordringer, har det aldrig interesseret FAA at klarlægge, hvor meget der er blevet sparet på den færgeflytning, som avisen promoverede så heftigt. Se, her er et gratis forslag til borende og (selv-)kritisk journalistik, og stof til en serie artikler med masser af overskrifter. Husk at hyre kompetent regnekapacitet.

Næste gang FAA fremturer med museumssammenlægning på Ærø, bedes avisen oplyse, hvor stort et beløb der er doneret til Søfartsmuseet de sidste ti år. En eventuel sammenslutning vil betyde stop af private donationer, og påvirke den store lokale opbakning om Marstal Søfartsmuseum.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce