Annonce
Fyn

Fyn hjælper Fyn: Avisen samler ind for 10. gang

Især de to seneste år er det gået strygende med indsamlingen Fyn hjælper Fyn, der i løbet af de første ni år har indbragt i alt knap 1,9 millioner kroner. Grafik: MIkkel Damsgård Petersen
Fyens Stiftstidende har siden 2010 stået i spidsen for indsamlingen Fyn hjælper Fyn i samarbejde med Frelsens Hær. I de ni første år har indsamlingen i alt indbragt næsten 1,9 millioner kroner.

1.886.370 kroner. Så mange penge er det gennem årene siden 2010 lykkedes at samle til den årlige juleindsamling Fyn hjælper Fyn, som avisen har stået i spidsen for i samarbejde med Frelsens Hær.

Selv om finanskrisen stod skarpt i erindringen hos mange i 2010, og følgerne af den slet ikke var dampet af endnu, lykkedes det alligevel at indsamle 206.508 kroner det første år. Det var et imponerende resultat, som det faktisk i de næste seks år kun lykkedes at overgå en enkelt gang - i 2012, hvor der blev samlet 215.330 kroner ind.

2017 og 2018 bød til gengæld på indsamlede beløb over en kvart million kroner med sidste års 292.610 kroner som den absolutte rekord.

Man har lov at håbe på, at vi i går kan komme over 300.000 kroner, for det går godt ude i samfundet. Men vi er forsigtige og nøjes med at sætte et realistisk mål for årets indsamling på 250.000 kroner, vel vidende at der er hård konkurrence derude blandt godgørende organisationer.

Vi har fået flere henvendelser gennem de seneste par uger fra læsere, der har spurgt, om vi dog ikke også i år laver indsamling. Og vi har kunnet berolige alle med, at det gør vi skam.

Så det tyder på, at der er en vis betalingsvillighed til stede derude, og den håber vi også kommer til udtryk, når det nu fra i dag bliver muligt at give sit bidrag til Fyn hjælper Fyn.

Vi følger som sædvanlig indsamlingen de næste dage med situationsrapporter om, hvor meget der er kommet ind og med artikler med nogle af bidragyderne og andre med tilknytning til indsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce