Annonce
Fyn

Fyn hjælper Fyn: Avisen samler ind for 10. gang

Især de to seneste år er det gået strygende med indsamlingen Fyn hjælper Fyn, der i løbet af de første ni år har indbragt i alt knap 1,9 millioner kroner. Grafik: MIkkel Damsgård Petersen
Fyens Stiftstidende har siden 2010 stået i spidsen for indsamlingen Fyn hjælper Fyn i samarbejde med Frelsens Hær. I de ni første år har indsamlingen i alt indbragt næsten 1,9 millioner kroner.
Annonce

1.886.370 kroner. Så mange penge er det gennem årene siden 2010 lykkedes at samle til den årlige juleindsamling Fyn hjælper Fyn, som avisen har stået i spidsen for i samarbejde med Frelsens Hær.

Selv om finanskrisen stod skarpt i erindringen hos mange i 2010, og følgerne af den slet ikke var dampet af endnu, lykkedes det alligevel at indsamle 206.508 kroner det første år. Det var et imponerende resultat, som det faktisk i de næste seks år kun lykkedes at overgå en enkelt gang - i 2012, hvor der blev samlet 215.330 kroner ind.

2017 og 2018 bød til gengæld på indsamlede beløb over en kvart million kroner med sidste års 292.610 kroner som den absolutte rekord.

Man har lov at håbe på, at vi i går kan komme over 300.000 kroner, for det går godt ude i samfundet. Men vi er forsigtige og nøjes med at sætte et realistisk mål for årets indsamling på 250.000 kroner, vel vidende at der er hård konkurrence derude blandt godgørende organisationer.

Vi har fået flere henvendelser gennem de seneste par uger fra læsere, der har spurgt, om vi dog ikke også i år laver indsamling. Og vi har kunnet berolige alle med, at det gør vi skam.

Så det tyder på, at der er en vis betalingsvillighed til stede derude, og den håber vi også kommer til udtryk, når det nu fra i dag bliver muligt at give sit bidrag til Fyn hjælper Fyn.

Vi følger som sædvanlig indsamlingen de næste dage med situationsrapporter om, hvor meget der er kommet ind og med artikler med nogle af bidragyderne og andre med tilknytning til indsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce