Annonce
Debat

Avisen om brotaksterne: Tak til regeringen, men ...

Det ligner os ikke at rose regeringen på denne plads. Nu gør vi imidlertid en undtagelse. For det har været en dejlig uge for Fyn.

Først kom meldingen om, at regeringen vil sætte penge af til en - forhåbentlig meget midlertidig - lappeløsning på trængselsproblemerne på Fynske Motorvej. Og derpå kom beskeden om, at regeringen vil sænke brotaksterne på Storebælt over en årrække - endskønt bilisterne selv kommer til at betale regningen via en forlænget tilbagebetalingstid på broen. De to forslag vil imidlertid få positive effekter på både Fyn og i resten af landet, hvis de bliver omsat til virkelighed, og derfor fortjener regeringen trods alt ros.

Fyens Stiftstidende har gennem flere år dokumenteret, at betalingsmuren på Storebælt er en væksthæmmer for hele Danmark. Vi har interviewet nøglepersoner i virksomheder og i erhvervsorganisationer, der alle har tegnet et billede af en broafgift, der gør mere skade end gavn, fordi den mindsker udvekslingen af varer og tjenesteydelser på tværs af landet. Vi har talt med faglige organisationer og forskere og helt almindelige mennesker, som alle har begrundet, hvorfor broafgiften skaber betydelig mindre mobilitet end godt er. Og vi har igen og igen påpeget, at Danmark kunne være et rigere og friere land, hvis brotaksten ikke fandtes.

Derfor er det glædeligt, at regeringen har lyttet til argumenter - ikke blot fra avisen, men fra mange sider - og besluttet sig for at nedsætte taksterne. Forhåbentlig kan der findes et flertal i Folketinget, der vil være med til at nedsætte taksterne på Storebælt - og allerhelst helt fjerne brotaksten. Desuden bør regeringen og resten af Folketinget samtidig sætte en stopper for at bruge broen som malkeko til allehånde andre projekter, der er Storebæltsbroen uvedkommende.

Stiftstidende har gennem flere måneder dokumenteret, at den tosporede motorvej fra Vestfyn frem til det sydlige Odense udgør et alvorligt trafikalt problem, og at det derfor vil være klogt, hvis Folketingets politikere vil leve op til den anlægslov, de vedtog for mere end syv år siden, så motorvejen kan blive udvidet til tre spor. Vi har interviewet trafikofre, organisationsfolk, direktører, chauffører og forskere, som på hver deres måde har begrundet, hvorfor Fynske Motorvej bør blive bedre og bredere. I dagens avis pointerer vi således, at motorvejen ifølge prognoser sander til i trafik allerede i 2020 - om tre år.

Derfor er det glædeligt, at regeringen har lyttet til argumenter og besluttet at udvide motorvejen - også selv om det nuværende forslag om at inddrage nødsporet er en lappeløsning. Lidt har som bekendt også ret, men regeringen bør snarest lægge en plan for og finde finansiering til den fulde udvidelse af motorvejen.

Disse saglige indvendinger kan dog ikke fjerne glæden over, at regeringen lytter til, hvad der er brug for på Fyn. Og derfor fortjener transportministeren og hans kolleger ros og tak.

Det er glædeligt, at regeringen har lyttet til argumenter.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Værtshus i modvind over jobopslag: - Jeg har aldrig nogensinde bedt hende om at skrive 'babser'

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Fyn For abonnenter

Køreelever i tomgang: 17-årige Agnes har ventet en måned på at komme til køreprøve - frygter at glemme det, hun har lært

GOG

GOG-komet tog ikke telefonen da landstræneren ringede

Kultur For abonnenter

Fynsk spillested skifter spor: - Vi har sgu været for dårlige til at hyre kvinder

Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Odense For abonnenter

Mon komiske Ali er hentet ind som konsulent på Odense Letbane

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 19. oktober

GOG For abonnenter

Poul er manden bag den særlige GOG-kultur: - Samværet er det vigtigste. Alt andet er bare pladder

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Assens For abonnenter

42-årig på anklagebænken for grov vold mod kæreste: Puttede stoffer i drink, snittede hende med køkkenkniv og klippede hendes lange hår af

Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Nyborg

Mysteriet, der ingen ende vil tage: Hvem ejer vippefyret - og er det i virkeligheden en knaldstation?

Annonce