Annonce
Leder

Avisen mener:  Forældre skal tage affære efter voldsvideo

Redaktionschef Sander Schmidt Astrup. Foto: Michael Bager

For nylig blev en 11-årig dreng i Munkebo offer for et brutalt overfald, da han en sen aften var ude at lufte familiens hund. Overfaldsmændene filmede tilmed deres feje handling, hvor den sagesløse dreng skreg i smerte og frygt.

Dette er i sig selv en ond, brutal og afstumpet handling, der ikke kan siges nok dårligt om. Men her stopper de urovækkende og ulykkelige aspekter omkring overfaldet og voldsvideoen desværre ikke. Langtfra.

Og hændelserne i forløbet efter selve overfaldet bør give stof til eftertanke og fordre til handling i langt videre kredse end Munkebo.

Annonce

For den mere end to minutter lange video af overfaldsmændenes afstraffelse af deres offer begyndte hurtigt at florere på de sociale medier, hvor eksempelvis mange børn og unge så videoen, delte den eller videresendte den. 

For den stakkels dreng og denne familie var det naturligvis både krænkende og sårende, at episoden blev delt og debatteret.

Det er klart ulovligt og strafbart at gøre sådan. Da det gik op for politiet, at det skete, fandt ordensmagten det flere gange nødvendigt at minde offentligheden om, at sådan noget bringer en på kollisionskurs med straffeloven. Også selv om man deler videoen med en intention om at få gerningsmændene fundet.

Derfor er forældre i Munkebo - og alle andre steder - nødt til at gøre det tindrende klart for deres børn, at deling eller blot det at se sådanne ting er helt og aldeles uacceptabelt og potentielt strafbart.

Overfaldet på den 11-årige dreng kaldte naturligvis på de allerstærkeste følelser i registret. Alligevel er det bekymrende, at Fyns Politi også måtte gøre folk i Munkebo og omegn opmærksom på, at selvtægt er ulovligt og uacceptabelt. 

I det hele taget er der stor ros til politiet i denne sag. Både for den resolutte kommunikation og den hurtige opklaring af sagen.

Men det er en på alle måder ulykkelig sag, som har udspillet sig i Munkebo på det seneste. Også fordi de formodede gerningsmænd bag overfald og optagelse er ganske unge. En 14-årig dreng er sigtet for volden, mens en kun 12-årig dreng nu er sigtet for at have filmet overfaldet.

Tragisk, at kriminelle løbebaner kan indledes så markant, inden den kriminelle lavalder overhovedet er nået.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce