Annonce
Middelfart

Avisen inviterer til læsermøde: Kom med på rundtur i det historiske Middelfart

Fyens Stiftstidende inviterer til vandrende læsermøde, når Ole Høyer (billedet) og to andre historiekyndige guider tager dig med på en tur rundt i det historiske Middelfart som forpremiere på en kommende bog om husene i den gamle bydel. Fotos: Peter Leth-Larsen og Middelfart og Oplands Lokalhistoriske Forening
En ny lokalt produceret bog om de historiske bygninger i Middelfarts gamle bydel er på trapperne. Som en slags forpremiere kan du komme med forfatterne på guidet tur og høre historierne om husene og menneskene.

Middelfart: Middelfarts gamle bydel rummer mange historier om livet i byen fra tiden omkring slutningen af 1800-tallet og et halvt århundrede frem.

De historier kan du blive klogere på, når Fyens Stiftstidende i samarbejde med Middelfart og Oplands Lokalhistoriske Forening og Middelfart Museumsforening inviterer til læsermøde lørdag 6. november.

Læsermødet foregår som en byvandring i Middelfarts gamle bydel og er en slags forpremiere for udgivelsen af bogen "Rundtur i Middelfarts Historiske Bydel". Med bogen i hånden vil de tre guider Ole Høyer, Karen-Lisbeth Vognsen og John Petersen vise rundt i den gamle bydel og fortælle om de historiske huse og det liv, der blev levet i dem i starten af 1900-tallet.

Annonce

Forfatterne guider rundt

De tre guider er de samme tre, som har forfattet bogen, der er tænkt som et værk, man kan tage med sig rundt i gaderne og på den måde spejle nutidens Middelfart i fortidens.

Bogen er foruden fortællinger om de historiske huse også krydret med arkitekttegninger fra studerende i 1947, så man med egne øjne kan se forandringen fra dengang til i dag.

Byvandringen starter klokken 10 ved Marsvinebrønden på Fisketorvet og varer en time i alt. Undervejs på turen skal vi blandt andet høre om den tyskfødte skomager, der startede en æra med værksted og senere skotøjsbutik på matriklen. Vi skal også forbi den tidligere skole i Algade 8, der både i 1864 og under Første Verdenskrig fungerede som lazaret. For bare at nævne to eksempler.

Læsermødet er for abonnenter på Fyens Stiftstidende og kræver tilmelding, da der er et begrænset antal pladser. Tilmelding sker på www.avisfordele.dk under "oplevelser" og "vælg foredrag".

Da bogen kun findes i en prøveversion, er det ikke muligt at tilbyde deltagere at købe et eksemplar af bogen til læsermødet. Den vil senere kunne købes på Middelfart Museum.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

OUH-læge rørt til tårer over Årets Fynbo-nominering: Knokler fuldtid og fritid for at holde vores hjerter i gang

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Assens

Knud og Sophia rejste fra Grønland for at drive lokal campingplads: - Vi vil løfte den til det niveau, som den fortjener

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Derfor har så mange huse i Kongensgade flagstangsholdere i første sals højde

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Et hit? Godnat Malaga, godnat Dalum - nu satser B1909 på at ha' gjort et kup

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Kerteminde

Pias Pølsevogn fik smilet tilbage: Anmelderen fik en lang næse

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Odense

Landsbyånden var ikke nok: Borgerne gav tusindvis af kroner til den lokale købmand - hurtigt var pengene væk

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Fyn For abonnenter

Pistoler, patroner, slagvåben og stikvåben: Mindst 18 episoder på fem måneder med kriminelle grupperingers hærgen i Odense

Annonce