Annonce
Underholdning

Avis vil beholde stjernerne

Kulturredaktør Peter Hagmund vil beholde stjernerne i Fyens Stiftstidende. Han synes, det er en god måde at gøre det let for læsere at afkode kulturarrangementer.
På avisen vil man ikke fjerne stjerne-skalaen. Det fortæller Peter Hagmund, der er redaktionschef for kulturredaktionen.
Annonce

Hvad mener du om kritikken af stjerne-skalaen?

- Jeg mener, den er forfejlet. Det er simpelthen noget vrøvl, at teater – eller film eller bøger eller et hvilket som helst andet kulturprodukt – er for nuanceret til at blive vurderet på en skala. Jeg ved godt, at der findes teaterfolk eller forfattere, der mener, at lige netop deres forestilling eller roman ikke kan vurderes inden for en skala, men det passer ikke. Selvfølgelig kan man vurdere et teaterstykke med stjerner. Det er i øvrigt ret sjovt, at mange af de kulturfolk, der er utilfredse med brugen af stjerner, som regel er meget glade, hvis de bare får seks-stjernede anmeldelser.

Hvorfor holder Fyens Stiftstidende fast i stjernerne?

- Fordi stjernerne er nemme at afkode og forstå i farten. De er et godt blikfang og giver et hurtigt overblik over, hvad den pågældende anmelder mener om det teaterstykke eller den film eller den bog, der er anmeldt.

Bliver det ikke et for grovkornet billede af et teaterstykke, når man giver det karakter?

- Næ, det mener jeg ikke. Argumenterne for, hvordan anmelderen er havnet på to, fem eller seks stjerner, kan man jo læse i anmeldelsen. Og jeg har tillid til, at læserne faktisk læser anmeldelserne og ikke bare kigger på stjernerne.

Kan stjernerne tage fokus fra teksten?

- Jeg udelukker slet ikke, at der er nogle mennesker, der kun kigger på antallet af stjerner og så springer selve anmeldelsen over. Men de læsere er jo helt åbenbart ikke interesseret i argumenter, og derfor er det formentlig usandsynligt, at vi kan få dem til at læse anmeldelsen, selvom der ikke var nogen stjerner. Og som jeg sagde før: Tekst og antallet af stjerner supplerer hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Hyllegaard efter sit første Superliga-mål: - Det er det, man drømmer om

Annonce