Annonce
Udland

Avis: Savnet journalist optog konsulatbesøg med smartwatch

Biler med diplomatnummerplader foran Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul. Tyrkiet og Saudi-Arabien er gået sammen om at efterforske sagen om den forsvundne saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi, der senest er set gå ind på konsulatet den 2. oktober.

Ifølge tyrkisk avis afslører optagelser fra saudisk journalists Apple Watch, at han blev dræbt på konsulat.

Den savnede saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi satte angiveligt sit Apple Watch til at optage, inden han i begyndelsen af måneden gik ind på Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske storby Istanbul.

Han er ikke set siden.

Den tyrkiske avis Sabah skriver ifølge CNN, at lydoptagelsen er blevet uploadet til Khashoggis iCloud på internettet. Man kan angiveligt høre, at Khashoggi bliver dræbt. Flere personers stemmer kan også høres på optagelsen.

Saudi-Arabien afviser, at landet skulle have slået den regimekritiske journalist ihjel og kalder beskyldningerne "grundløse".

Sabah rapporterer, at "forhøret, mishandlingen og drabet" på Khashoggi blev optaget og sendt både til hans telefon og til hans iCloud.

Tyrkiske efterforskere skulle ifølge avisen have fundet lydfilerne på telefonen, som journalisten menes at have givet til sin forlovede, inden han gik ind på konsulatet. Hun ventede angiveligt uden for bygningen i timevis, men så aldrig Khashoggi komme ud.

Den forlovede, Hatice Cengiz, bekræfter over for nyhedsbureauet AP, at Khashoggi bar et Apple Watch, da han gik ind på konsulatet. Hun fortæller også, at efterforskere er i besiddelse af hans telefoner.

The Washington Post har tidligere skrevet, at Tyrkiet er i besiddelse af både lyd- og videooptagelser, der skulle bevise, at Khashoggi er blevet dræbt. Den tyrkiske regering skulle have oplyst USA om oplysningerne.

Jamal Khashoggi har været i eksil i USA siden 2017. Her søgte han tilflugt, fordi han frygtede for sit liv.

Mens Tyrkiet og Saudi-Arabien er uenige om, hvad der er foregået på konsulatet i Istanbul, så er landene blevet enige om at samarbejde om efterforskningen af Khashoggis forsvinden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce