x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Avis og gymnasium i nyt samarbejde: Du kan være med til at sætte klima på dagsordenen

Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis arrangerer debat og holder åbent redaktionsmøde 21. marts på Midtfyns Gymnasium, når der er verdensmålsdag. Foto: Ane Johansen
Avisen og Midtfyns Gymnasium samarbejder om en klimadag, hvor du blandt andet kan være med til en debat om den lokale klimakamp eller gå til et åbent redaktionsmøde og sætte dit præg på avisens dækning.

Midtfyn: Hvordan synes du, at din lokale avis bør dække klimaudfordringen?

Når Midtfyns Gymnasium arrangerer verdensmålsdag 21. marts, kan du også møde Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Redaktionen holder nemlig et åbent redaktionsmøde på gymnasiet, hvor du som læser kan give avisen input til klima-dækningen og stille spørgsmål om alt det, du undrer dig over, når det gælder bæredygtighed og miljø lokalt i kommunen. Spørgsmålene tager vi med os hjem, hvor vi vil undersøge og finde svar, som du sidenhen vil kunne læse i din avis.

Sidst på dagen, når diverse workshops og arrangementer er slut, vil avisen desuden stå for en afsluttende debat, der skal sikre, at konkrete, grønne initiativer sættes i værk.

Både debatten og det åbne redaktionsmøde holdes som et led i den journalistiske kampagne "Vores klima", hvor redaktionerne i Faaborg og Ringe sætter fokus på klimakampen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Avisen inviterer løbende i disse spalter læserne til at præge dagsordenen ved at stille spørgsmål. Så hvis du brænder inde med et spørgsmål, som du mener, redaktionen bør undersøge, og som du ikke kan vente med at stille til 21. marts, er du velkommen til at sende det til os via spoergredaktionen.fyens.dk/faaborg-midtfyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce