Annonce
Indland

Avis: Claus Hjort vil hæve pensionsalderen for politikere

Vederlagskommissionen vil ændre pensionsforholdene for politikere, men regeringen vil kun hæve pensionsalderen

Politikerne på Christiansborg kan formentlig snart se frem til at skulle gå senere på pension.

Ifølge Ekstra Bladets kilder vil regeringen hæve politikernes pensionsalder fra efterlønsalderen til folkepensionsalderen.

Det er en justering på mellem tre og fem år afhængig af den enkelte politikers alder, da efterlønsalderen reguleres gradvist op i forhold til ens fødselsdato.

Selve pensionsordningen vil finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) dog ikke pille ved, selv om den såkaldte Vederlagskommission tidligere på året lagde op til, at politikerne skulle have mere i løn, men mindre i pension.

Vederlagskommissionen lagde op til en lønstigning på omtrent 15 procent til folketingspolitikere og ministre og på hele 30 procent for landets 98 borgmestre, fordi hverken borgmestre eller regionsrådsformænd har fået reguleret løn siden 1994.

Da Vederlagskommissionen i april 2014 blev nedsat for at undersøge folketingspolitikeres eftervederlags- og lønforhold, gav Venstre, De Konservative, De Radikale, Socialdemokraterne og SF håndslag på, at de skulle følge anbefalingerne.

Uanset hvad kommissionen ville nå frem til.

Men i begyndelsen af januar trak partierne deres ubetingede støtte tilbage, da en lækage viste, at kommissionen ville anbefale en lønstigning til folketingspolitikere.

Generelt anbefaler kommissionen lønstigninger til både folketingsmedlemmer, ministre, borgmestre og regionrådsformænd. Samtidig foreslås det dog at beskære de folkevalgtes pension, så de fleste grupper samlet set står til at få mindre.

Efter kommissionen fremlagde sin rapport, indbød Venstre-regeringen dog de øvrige partier til forhandlinger trods løftet om at følge kommissionen.

Af samme grund ønsker Claus Hjort Frederiksen ikke at kommentere sagen over for Ekstra Bladet.

- Denne proces er endnu ikke afsluttet, og jeg ønsker derfor ikke på nuværende tidspunkt at kommentere på sagen, lyder det.

Netop spørgsmålet om aflønningen af politikere er på dagsordenen i Folketingets Præsidium på et møde onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce