Annonce
Faaborg-Midtfyn

Avernakø Forsamlingshus får nyt støttekroner til nyt køkken

Så snart håndværkerne har tid, sættes renoveringen igang i Avernakø Forsamlingshus. Privatfoto
Finansieringen af en større renovering er nu i hus, så nu skal råddent gulv og gammelt komfur skiftes ud.
Annonce

Avernakø: For nylig blev pengene i Erhvervsministeriets Landdistriktspulje fordelt mellem 41 forskellige projekter i danske landdistrikter og på små øer – og et af de projekter, der blev betænkt, er en større renovering af køkkenet i Avernakø Forsamlingshus.

Her kan bestyrelsen glæde sig over at have modtaget 122.625 kroner.

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, lyder det fra formand Flemming Christensen.


Sidste efterår opdagede vi, at gulvet sank foran komfuret. Så det skal vi have skiftet. Og så skal resten af køkkenet også have en ordentlig omgang.

Flemming Christensen, formand for Avernakø Forsamlingshus


Det samlede budget for renoveringen lyder på 150-200.000 kroner, og da forsamlingshuset tidligere har modtaget støttekroner til projektet, er det nu bare med at komme i gang.

- Sidste efterår opdagede vi, at gulvet sank foran komfuret. Så det skal vi have skiftet. Og så skal resten af køkkenet også have en ordentlig omgang, fortæller Flemming Christensen.

Blandt andet skal kælderen, der ikke har været i brug i mange år, fyldes op, kloak og vandinstallation skal udskiftes, og der skal installeres nyt induktionskomfur.

- Det er meget belejligt, at vi har fået de her penge, så vi kan få gennemført projektet i sin helhed og få det, som vi gerne vil have det. Det betyder meget for øen at have et funktionelt forsamlingshus, siger Flemming Christensen.

Annonce

Fald i indtægter

Coronatiden har været hård ved forsamlingshuset, hvor rigtig mange arrangementer er blevet aflyst.

- Vi plejer at have en omsætning på omkring 50.000 om året, og i år kommer vi til at mangle 30-40.000 på grund af corona. Men vi har jo stadig faste udgifter, der skal betales. Så derfor har vi også opfordret medlemmerne til at smide lidt ekstra i kassen, hvis de kan undvære. Men vi skal nok klare den, siger Flemming Christensen.

Han håber, at renoveringen kan komme i gang i løbet af sommeren, og så lukker forsamlingshuset i en måned tid, mens arbejdet står på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce