Annonce
Indland

Avaz-brødrenes nye film er for patosfyldt for flere anmeldere

Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Filmen "Kollision" er for klichéfuld, for patosfyldt og bare alt for meget af det gode, mener flere anmeldere.

Brødrene Milad, Misam og Medhi Avaz fik stor succes med deres selvfinansierede debutfilm "Mens vi lever" i 2017.

Men deres nye film "Kollision", som denne gang er støttet af Det Danske Filminstitut, får langt fra den samme varme modtagelse blandt anmelderne.

Filmen er simpelthen bare for meget af det gode for anmelderne på både Politiken, Filmmagasinet Ekko, Ekstra Bladet og Soundvenue.

De kvitterer alle med blot to ud af seks stjerner eller hjerter.

- Penge har tilsyneladende ikke været noget problem denne gang, og det kan ses, men det bliver det ikke nødvendigvis en bedre film af, lyder det fra Ekstra Bladets skuffede anmelder.

Det er hverken den flotte fotografering eller den stjernespækkede rolleliste med både Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil, som det er galt med. Det er derimod historien, lader anmelderen forstå.

- Man er så forhippet på de store følelser, der skal kalde tårerne frem i øjenkrogene på tilskuerne, at det nærmest ender med at blive ufrivilligt komisk, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Filmmagasinet Ekko er der tale om et "patosfyldt melodrama, hvor de dramatiske begivenheder bare fortsætter og fortsætter som et harmonikasammenstød uden ende".

Filmen kommer både omkring et dødsfald, en retssag, krigstraumer, faderrollen, en skilsmisse, eksplosioner og meget mere, konstaterer anmelderne.

Politiken stemmer i med kommentaren om, at filmen "får alle mandeklichéer til at kollidere", men at filmskaberne skal "prise sig lykkelige for Nikolaj Lie Kaas' driftssikre spil".

Soundvenue, der ellers også kun giver to stjerner, roser dog filmskaberne for at være gode til at fortælle medrivende historier om det nære familieliv.

Anderledes begejstret er B.T.'s anmelder, der kvitterer med hele fem ud af seks stjerner.

- Den balancerer hele tiden på kanten af det troværdige, og nogle gange tager filmen et solidt træskoskridt over kanten, men det er umuligt ikke at blive berørt alligevel, skriver B.T.

Også Berlingske kalder følelserne i filmen for "ægte" og "gribende", men dog også "fyldt med klichéer", hvorfor filmen får fire ud af seks stjerner.

Jyllands-Posten giver en mere lunken anmeldelse på tre ud af seks stjerner, da "dramaet føles fortænkt og forceret".

Information, der ikke giver stjerner i avisens anmeldelser, kritiserer ligeledes filmen for at være "overspilleri og ulykkesophobning".

/ritzau/

Annonce
Anmeldelse i Soundvenue
Anmeldelse i Politiken
Anmeldelse i Filmmagasinet Ekko
Anmeldelse i Ekstra Bladet
Anmeldelse i Information
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce