Annonce
Kerteminde

Av: Klagenævn kasserede lokalplan, der gav Brugsen ret til at bygge mere

Det blev en ommer - lokalplanen der sikrede ikke blot, at brugsen fik mulighed for at udvide, men også at kommunen fik råderet over noget af det jord, der egentlig er med i brugsens lejemål. Planankenævnet har ophævet lokalplanen. Arkivfoto
Lokalplan 299, der blev lavet i forlængelse af et huslejeforlig mellem Superbrugsen og Kerteminde Kommune gælder ikke længere: Usaglig sagde Planankenævnet, og så ophævede de den.

Kerteminde: Selvom det var et stort set enigt byråd, der for godt et år siden vedtog lokalplan 299 - kun en enkelt stemte imod - så har Planankenævnet netop fastslået, at der ikke er en saglig begrundelse for at vedtage den. Derfor har de med et pennestrøg ophævet lokalplanen, og den beslutning er endelig.

Lokalplan 299 er den, der giver Superbrugsen lov til at udvide butikken med 1500 kvadratmeter. Samtidig afstod Brugsen fra det stykke jord, hvor den såkaldte søstenshal lå, fordi kommunen har brug for det til havneudviklingen.

Problemet med lokalplanen var, at den blev lavet i direkte forlængelse af det huslejeforlig, Brugsen og kommunen indgik efter at have været i strid i årevis og været en tur i retten. Forliget lød på, at brugsen skulle betale 1,1 million kroner i husleje årligt, indtil der forelå en lokalplan, hvorefter huslejen steg med 100.000 kroner årligt.

Det så for nogle ud som om, kommunen varetog usaglige økonomiske hensyn, da de lavede lokalplan, og det var Planankenævnet altså enige i.

Annonce

Skal finde ny løsning

Det er borgmester Kasper Olesen (S) imidlertid helt uenig i.

- Vi havde i noget tid ønsket os det yderste stykke af den jord, Brugsen lejer af os, fordi vi skulle bruge det i forbindelse med byudvikling og havneplan, fortæller Kasper Olesen (S).

- Men Brugsen var selvfølgelig ikke interesseret i at handle om jord, så længe vi var i strid om huslejen. Så da husleje-forliget faldt på plads, kunne vi straks gå i gang med at forhandle jord, og så skrev vi bare det hele sammen i en plan. Det skulle vi så ikke have gjort.

Kasper Olesen har haft et møde med Brugsens bestyrelse om, hvordan parterne nu kommer videre, så kommunen kan få den jord, de gerne vil have, og brugsen kan få den ønskede mulighed for at udvide.

- Jeg har lovet, at kommunen kommer med forslag til en løsning inden Brugsens næste bestyrelsesmøde. Først derefter begynder vi at diskutere husleje-niveau, nu hvor der jo ikke længere foreligger en lokalplan.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce