Annonce
Kerteminde

Av: Klagenævn kasserede lokalplan, der gav Brugsen ret til at bygge mere

Det blev en ommer - lokalplanen der sikrede ikke blot, at brugsen fik mulighed for at udvide, men også at kommunen fik råderet over noget af det jord, der egentlig er med i brugsens lejemål. Planankenævnet har ophævet lokalplanen. Arkivfoto
Lokalplan 299, der blev lavet i forlængelse af et huslejeforlig mellem Superbrugsen og Kerteminde Kommune gælder ikke længere: Usaglig sagde Planankenævnet, og så ophævede de den.
Annonce

Kerteminde: Selvom det var et stort set enigt byråd, der for godt et år siden vedtog lokalplan 299 - kun en enkelt stemte imod - så har Planankenævnet netop fastslået, at der ikke er en saglig begrundelse for at vedtage den. Derfor har de med et pennestrøg ophævet lokalplanen, og den beslutning er endelig.

Lokalplan 299 er den, der giver Superbrugsen lov til at udvide butikken med 1500 kvadratmeter. Samtidig afstod Brugsen fra det stykke jord, hvor den såkaldte søstenshal lå, fordi kommunen har brug for det til havneudviklingen.

Problemet med lokalplanen var, at den blev lavet i direkte forlængelse af det huslejeforlig, Brugsen og kommunen indgik efter at have været i strid i årevis og været en tur i retten. Forliget lød på, at brugsen skulle betale 1,1 million kroner i husleje årligt, indtil der forelå en lokalplan, hvorefter huslejen steg med 100.000 kroner årligt.

Det så for nogle ud som om, kommunen varetog usaglige økonomiske hensyn, da de lavede lokalplan, og det var Planankenævnet altså enige i.

Annonce

Skal finde ny løsning

Det er borgmester Kasper Olesen (S) imidlertid helt uenig i.

- Vi havde i noget tid ønsket os det yderste stykke af den jord, Brugsen lejer af os, fordi vi skulle bruge det i forbindelse med byudvikling og havneplan, fortæller Kasper Olesen (S).

- Men Brugsen var selvfølgelig ikke interesseret i at handle om jord, så længe vi var i strid om huslejen. Så da husleje-forliget faldt på plads, kunne vi straks gå i gang med at forhandle jord, og så skrev vi bare det hele sammen i en plan. Det skulle vi så ikke have gjort.

Kasper Olesen har haft et møde med Brugsens bestyrelse om, hvordan parterne nu kommer videre, så kommunen kan få den jord, de gerne vil have, og brugsen kan få den ønskede mulighed for at udvide.

- Jeg har lovet, at kommunen kommer med forslag til en løsning inden Brugsens næste bestyrelsesmøde. Først derefter begynder vi at diskutere husleje-niveau, nu hvor der jo ikke længere foreligger en lokalplan.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce