Annonce
Kerteminde

Autoophug brændte ned til grunden: Jeg hørte eksplosioner og har aldrig set noget lignende

Det gik stærkt, og det var voldsomt, da branden fik fat i bygningen, beskriver Ole Dalgaard Jørgensen, der ejer naboejendommen og var vidne til branden. Foto: Ole Dalgaard Jørgensen
En serie af eksplosioner gjorde Ole Dalgaard Jørgensen opmærksom på, at der var noget riv ruskende galt hos naboen, hvis værksted blev ædt op af flammer.

Munkebo: - Jeg har aldrig set noget lignende, siger Ole Dalgaard Jørgensen, da han skal beskrive branden torsdag ved en 17-tiden på Garbækstofte i Munkebo.

Til hverdag driver Ole Dalgaard Jørgensen et autoværksted, der er nabo til autoophuggeren, hvis bygning torsdag brændte ned til grunden. Noget som Ole Dalgaard Jørgensen oplevede på klods hold.

- Jeg står inde i værkstedet, hvor jeg pludselig hører to eksplosioner. Jeg tænker, hvad sker der dog. Derfor kigger jeg ud gennem porten, hvor jeg ser flammerne komme op ved taget af nabobygningen. Herefter ser jeg to mænd løbe ud af bygningen.

- Det vælter ud med røg, der er virkelig gang i flammerne. Jeg har en kunde på værkstedet, og jeg siger til ham, vi må hellere flytte vores biler på grund af strålevarme, og så Falck kan komme til, fortæller Ole Dalgaard Jørgensen.

Han havde nemlig opfanget, at Falck var blevet tilkaldt. Ole Dalgaard Jørgensen og kunden nåede at redde deres biler, men en grøn varevogn 15 meter væk fra bygningen blev udsat for så stor en varme fra branden, at plastikdelene på siden af bilen som eksempelvis sidespejlet smeltede.

Annonce
Ole Dalgaard Jørgensen ejer et autoværksted, der ligger få meter fra den autoophugger, hvis bygning torsdag brændte ned til jorden. Foto: Rasmus Henriksen

- Det gik meget stærkt

Efter de to første eksplosioner gjorde Ole Dalgaard Jørgensen opmærksom på branden, lød en række andre eksplosioner. Det hele gik meget stærkt, fortæller han.

- Derefter kom Falck og politiet og talte med os, der var på stedet. Jeg talte også med den anden nabo til bygningen, så han vidste, hvad der skete, men der er ikke sket noget med hans bygning, fortæller Ole Dalgaard Jørgensen.

Efterfølgende har han været inde på grunden, hvor der tidligere var et værksted. Alt er brændt ned til grunden. Alt inde i værkstedet er forkullet inklusiv den kran, som Ole Dalgaard Jørgensen havde lånt ud til ejeren af værkstedet.

Beboere i området beskriver, at de kunne se branden på flere hundred meters afstand, og at himlen over Garbækstofte var kulsort.

Branden blev hurtigt et stort samtaleemne i byen, og Ole Dalgaard Jørgensens telefon ringede hele tiden med bekymrede folk, der frygtede, at der var sket noget med ham eller værkstedet.

Foto: Rasmus Henriksen
Foto: Ole Dalgaard Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce