Annonce
Middelfart

Autocampister får ret: Kommune bøjer sig efter boksekamp om p-regler

Byrådet i Middelfart måtte mandag aften bøje sig for Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en sag om parkeringsregler. Foto: Daniel Kofoed.
Middelfart Kommune må rette ind efter tovtrækkeri med de statslige myndigheder om parkeringsregler.

Nordvestfyn: Det er en sag, der både har været forbi Ankestyrelsen og senest Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Og nu ser den ud til at nå sin ende, da Middelfart Kommune bøjer sig efter en boksekamp på ord om en enkelt formulering i kommunens såkaldte parkeringsbekendtgørelse.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) konstaterede på mandagens byrådsmøde, at det drejede sig om en sag om autocampere og deres overnatningsmuligheder, hvor man tidligere på året forsøgte at rette ind efter en afgørelse fra Ankestyrelsen.

- 4. marts har vi ændret på bekendtgørelsen, så det ville være lovligt at overnatte på en parkeringsplads, men vi fastholdt, at det stadig skal være ulovligt at overnatte på trafikerede veje af hensyn til trafiksikkerheden, forklarede borgmesteren.

Men den gik ifølge ministeriet ikke, som har svaret Middelfart Kommune, at formuleringen er i strid med færdselsloven.

Selv om kommunen ifølge ministeriet har haft kendskab til ministeriets udlægning i snart tre år, så er det altså først nu, at man retter ind.

- Vi indstiller, at vi tager ministeriets udlægning til efterretning, og vi er enige om at være lovlydige i denne sag også, bemærkede borgmesteren.

Annonce

- Ingen praktisk betydning

Det er foreningen Danmarks Frie Autocampere, der i sin tid har klaget over, at en række kommuner ikke har fulgt færdselslovens ordlyd.

Vej- og trafikchef Uffe Høybye fortæller, at trætte trafikanter ifølge færdselsloven må sove i bilen i op til 48 timer, så man sikkert kan føre køretøjet videre.

Det er en færdselsregel, som blandt andre autocampister benytter sig af, og som Middelfart Kommune gerne vil undgå på visse strækninger.

Derfor har man ifølge vej- og trafikchefen ændret i formuleringen flere gange.

- Vi synes grundlæggende, at det er uhensigtsmæssigt. Men det hjælper jo ikke noget, hvis vi ikke har hjemmel til det, siger vej- og trafikchefen, der understreger, at kommunen generelt ikke er plaget af autocampere, der holder til gene på diverse strækninger.

- Det har ingen praktisk betydning. Det er ret sjældent, at vi har parkerede biler, som køres ned, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce