Annonce
Faaborg-Midtfyn

Autocamperplads på havnen for fesen: - Her føler man sig ikke velkommen

Jesper og Linda Bjørnholt blev skuffede da de kom til autocamperpladsen på havnen i Faaborg. Foto: Torsten Cilleborg
Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget er åben overfor at forbedre forhold for autocampere
Annonce

Faaborg: Linda og Jesper Bjørnholt blev slet og ret skuffede, da de svingede deres ni meter lange autocamper ned ad Lillestrand i Faaborg for at finde den autocamper-plads, som Ikast-ægteparret vidste skulle være på marinaen.

De er er den, og de fandt den, men hjørnegrunden på Værtsvej - med udsigt til lystbådene- med plads til seks autocampere synes de simpelthen er for fesen:

- Det er jo bare stump jord med et par kampesten, som man risikerer at køre på, når man bakker ud. Foran ud mod havnebassinet er der selvsåede hybenbuske, siger Jesper Bjørnholt, 50, og hustruen Linda Bjørnholt, 45, føjer straks til:

- Man føler sig nærmest forvist. Der er overhovedet ikke gjort noget ud af hyggen. Her føler man sig ikke velkommen.

Ferieform i vækst

Overalt i Europa er der disse i disse år en kraftig vækst i salget af autocampere.

I 2018 blev der i alene i Danmark registreret 592 nye autocampere, en stigning på 70 procent i forhold til 2017.

Samme år blev der i Tyskland ny-indregistreret mere end 46.000 nye autocampere, stort det det dobbelte antal i forhold til campingvogne.

En læserundersøgelse, der blev lavet at det tyske magasin Promobil viste i 2017, at 52% af de tyske autocampere udelukkende overnattede på autocamperpladser.

22 % svarede, at de overnattede på både campingpladser og autocamperpladser.

Kun 7% svarede, at de udelukkende boede på campingpladser.

Kilde: Turisme.nu

Annonce

En-stjernet anmeldelse

Så snart parret havde parkeret deres 3,5 mio. kr. dyre autocamper, aktiverede de app'en "Stellplatz" på Jesper Bjørnholts smartphone og afleverede en énstjernet anmeldelse.

- Det kan desværre ikke bliver til mere, når der er gjort så lidt ud af velkomsten, og det er synd, for Faaborg er en dejlig by, og vi kan også rigtigt godt lide havnen, som vi tidligere er kommet sejlende til. Men det bør altså være sådan, at man føler sig velkommen. Det, man ser mest af, er forbudsskilte men en rød streg hen over en autocamper. Selv på hjørnet af Havnegade og Lillestrand er der sådan et skilt, så man skal virkelig vide, at pladsen overhovedet er her for for at finde den, bemærker Jesper Bjørnholt.

Denne mandag er parret, som driver udlejningsejendomme i det midtjyske, da også ene om autocamper-området, hvor der er mulighed for at tanke strøm og vand, og hvor autocampisterne også kan tømme toiletter.

Annonce

Gør dog mere ud af velkomst

- Hvis Faaborg gerne vil se os, burde byen også gøre noget ud af velkomsten. Det vil jo ikke kræve særlig meget at lægge grus over pladsen, fjerne kampestenene, sætte er par borde-/bænkesæt, måske en grill og sørge for en smule beplantning. Det vil gøre en stor forskel for hyggen og følelsen af at være velkommen, foreslår Linda Bjørnholt.

Parret har tidligere været lystsejlere, men for megen regn og rusk fik dem til at foretrække færdsel på land, og de har investeret pænt i deres interesse for at komme rundt og opleve Norden. Ofte tager de på smutture til smukke steder i Danmark, men de drager også gerne på langfart til Norge, Sverige og Finland.

- Hvorfor kører I ikke bare ind på en campingplads, hvis I vil have bedre faciliteter?

- Det gør vi også - nogle gange. Men vi hører nok til i et andet segment. Vi søger ikke fællesskaberne på campingpladserne. Vi er mere til det helt frie, bare at være os selv, og der er ikke nogen grund til, at vi skal betale campingpladsernes hoppeborge, svimmingpools, eller andre fællesfaciliter, som vi ikke bruger, forklarer Jesper Bjørnholt.

Ikastparret kører gerne på langfart med deres ni meter lange autocamper, som de gav 3,5 mio. kr. for for tre måneders siden. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce

Tager kritikken til sig

Søren Kristensen (V), formand for Teknik og Miljøudvalget, har havnen som sit politiske domæne, og han er godt tilfreds med at få feedback på pladsen på havnen fra brugerne:

- Ønsket giver såmænd god mening, og det lyder, som om det er beskedne investeringer, der skal til for at forbedre forholdene, så det vil jeg gerne tage op. Selvfølgelig vil vi gerne, at vores turister og gæster i det hele taget skal føle sig ligeså velkomne, som de er, siger han.

Faaborg-Midtfyn har for nylig udvidet antallet af steder, hvor autocampere må holde, men det er lidt af en balancegang, for indehaverne af områdets campingpladser er ømskindede på konkurrencen fra det offentlige. Typisk koster det mellem ingenting og 150 kr. at bruge en autocamperplads. Hvis et par med autocamper bruger 155 kr. på en overnatning på havnen i Faaborg, så bruger de i al fald ikke 240 kr. i det samme døgn på Faaborg Camping, er ræsonnementet.

- Vi må jo konstatere, at autocamperturismen er i vækst, og at autocampisterne efterspørger noget andet, end traditionelle campister. Det korte af det lange er her, at vi meget gerne vil have begge slags campister, og det kan godt være, vi skal gøre endnu mere ud af autocampisterne. Der ligger ikke nogen politisk vedtagelse på det, men personligt kan jeg godt se for mig, at vi skaber flere og bedre muligheder for autocampisterne på havnen i Faaborg, siger Søren Kristensen.

Fra autocamperen er der en dejlig udsigt over marinaeen, men faciliteterne på stedet er for fesne, mener Jesper og Linda Bjørnholt. Foto: Torsten Cilleborg
De seks autocamperpladser ligger på en lille hjørnegrund på Værftsvej.
Man skal vide pladsen er der, for et skilt på hjørnet af Lillestrand og Havnegade signalerer, at autocampere ikke er tilladt. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce