Annonce
Kerteminde

Autocamperplads er en god forretning for kommunen: Turisterne strømmer til

Det koster 140 kroner for en overnatning på autocamperpladsen i Marinaen. foto: Peter Ammitzbøll

I år har cirka 900 autocampere overnattet på autocamperpladsen ved Marinaen.

Kerteminde: Turisterne har taget godt imod Marinaens autocamperplads, der åbnede for et år siden.

- Den første autocamper i år kom allerede 1. januar. Det kom lidt bag på os, siger Jimmy Pedersen, der er driftsleder for Havne og grønne områder i Kerteminde Kommune.

I år har der været cirka 900 autocampere på besøg på pladsen, der ligger i første række med udsigt til bådene i Marinaen.

- I foråret har der hver weekend været to, tre stykker, og så er der kommet enkelte i hverdagene. Men her til sommer har vi ikke forventet, at der kom så mange, fortæller Jimmy Pedersen.

Driftslederen tror, at grunden til autocamperpladsens succes er den gode placering med udsigt over Marinaen, og det liv der er ved bådene. Og samtidig er det nemt lige at smutte op i byen.

- Mange af dem, der kommer her, er gamle sejlere, der har solgt deres båd og kører rundt i stedet for. De vil jo gerne lige snuse til det maritime.

Annonce

Plads til 40 autocampere

Når der er fleste autocampere på pladsen, er der omkring 35 stykker. Det er en hel del over de 12, som der var snak om, at der kunne være på pladsen, dengang byrådet efter megen diskussion vedtog at anlægge pladsen.

- Men vi har jo også pladsen til dem, for vi kan udvide med vinterbådopbevaringspladsen, hvor vi har strøm og vand, så vi har plads hele vejen bagover, siger Jimmy Pedersen, der anslår, at der kan være plads til cirka 40 autocampere.

En af grundene til, at byrådet besluttede at oprette en autocamper plads, var ønsket om at få sat en stopper for, at autocamperne holdt på Nordre Havnekaj. Hvor de ikke helt lovligt, men ganske gratis kunne holde i flere dage.

- Der er nogle enkelte, der holder der endnu, men det er væsentligt mindre, konstaterer Jimmy Pedersen.

- Hvis jeg ser dem flere gange, så siger jeg til dem, at der er tre timers parkering på Nordre Havnekaj, men ellers gør jeg ikke noget ved det.

Overskuddet går i kommunekassen

Byrådet afsatte 250.000 kroner til at anlægge autocamperpladsen, oven i har Marinaen haft nogle udgifter.

- Så jeg tror, vi nærmer os 300.000 kroner for autocamperpladsen, siger Jimmy Pedersen.

De penge er alligevel godt givet ud, for hver autocamper betaler 140 kroner for en overnatning.

- Vi har selvfølgelig ekstra udgifter til rengøring af toilet og baderum. Men fra at de holdt gratis på Nordre Havnekaj til nu, så må vi selvfølgelig sige, at der er overskud, og de penge går i kommunekassen, siger Jimmy Pedersen.

Udvikling af Autocamperpladsen

Borgmester Kasper Olesen er glad for, at det ser ud til, at autocamperpladsen kommer til at give overskud.

- Det er dejligt, selvfølgelig er det det, men det er også vigtigt, at dem der kommer med deres autocampere, de bidrager til handlen i byen.

Efter sommerferien vil borgmesteren sammen med havnens folk og foreningerne på havnen evaluere på, hvordan de mange ekstra gæster påvirker Marinaen.

- Når der lige pludselig kommer så mange flere af en type gæster, så er vi nødt til lige at kigge på, om det har en indflydelse på resten af Marinaen.

- Vi skal se, om vi skal udvikle autocamperpladsen, samtidig med at der også er god plads til dem, der ellers holder til i Marinaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce