Annonce
Kerteminde

Borgmester om autocamper-problemet: - Jeg kan ikke få øje på den gode løsning

Borgmester Kasper Olesen (S) forstår godt campingpladsernes ærgrelse. Han mener bare ikke, at autocamperne var kørt på campingplads, hvis de ikke måtte holde i marinaen. Arkivfoto: Helle Nordström
Borgmester Kasper Olesen (S) vil gerne i dialog med campingpladserne om, hvad man skal stille op med de mange autocampere, der hellere vil bo på marinaen end på campingplads.

Kerteminde: - Jeg kan godt forstå campingpladsernes frustration. Jeg kan bare ikke få øje på den gode løsning, siger borgmester Kasper Olesen (S).

Campingpladserne er kede af den unfair konkurrence, de føler, at de får fra kommunen, der lader mere end 50 autocampere holde ved marinaen.

- Det er jo noget, vi har drøftet lige siden de 18 pladser blev oprettet ved marinaen. Og jeg kan godt forstå, at campingpladserne er utilfredse, hvis de tror, at det var kunder de ellers havde fået. Men det er det ikke, siger Kasper Olesen.

Annonce

- Størstedelen af dem, vi spørger, fortæller os, at de ikke ville have valgt en campingplads, hvis de ikke kunne holde ved marinaen. Problemet er jo, at størstedelen af dem, der kører i autocampere, ikke ser sig selv som nogle, der skal bo på en campingplads.

Kasper Olesen peger på, at lovgivningen giver autocampere lov til at parkere alle steder, hvor det er lovligt at parkere en almindelig bil.

- Vi ønsker jo ikke, at de besætter alle de p-pladser, der ikke er tidsbegrænsede. Og vi ønsker jo heller ikke, at de parkerer i skovene, som jeg har hørt en skovejer klage over, at de også gør. Så har vores holdning været, at det er bedre at samle dem, hvor der er plads til det.

Vil i dialog med campingpladserne

Kasper Olesen erkender, at tilstrømningen til marinaen i år har været meget stor.

- Det kan jo være på grund af coronaen, det ved vi ikke endnu. Men det er tydeligt, at 18 pladser ikke har været nok. Derfor skal vi helt klart have drøftet hele problematikken igen, og så er det da oplagt at invitere campingpladserne med i drøftelserne. Jeg vil gerne i dialog med dem for at høre, om de har den rigtige løsning, siger han.


Derfor skal vi helt klart have drøftet hele problematikken igen, og så er det da oplagt at invitere campingpladserne med i drøftelserne.

Kasper Olesen (S), borgmester


- Men det kan ikke nytte, at man bare zoomer ind på en lille del af problemet. Vi skal have alle aspekter af problematikken med, og det er jo blandt andet, at vi gerne vil have, at turisterne kommer til vores område og lægger deres penge.

Kasper Olesen erklærer sig klar til at strække sig langt for at finde en brugbar løsning, der også kan stille campingpladserne tilfredse.

- Jeg sætter sågar gerne pladserne i marinaen i udbud, så en campingplads kan overtage dem - så vidt som det kan lade sig gøre inden for lovens rammer. Det vigtigste er, at vi finder en løsning, der ikke sender turister ud af kommunen.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce