Annonce
Sport

Australsk tennisrebel tvinger Nadal ud i fire sæt

Kim Hong-Ji/Reuters
Rafael Nadal blev tvunget ud i to tiebreaks, da han spillede sig videre til kvartfinalen ved Australian Open.

Den spanske verdensetter i tennis, Rafael Nadal, blev presset ud i to tiebreaks, da han mandag eftermiddag dansk tid spillede sig videre ved Australian Open.

Spanieren skulle bruge fire sæt for at besejre den australske tennisrebel Nick Kyrgios med cifrene 6-3, 3-6, 7-6, 7-6.

Det tog tre timer og 42 minutter for spanieren at spille sig videre til kvartfinalen, hvor han møder verdens nummer fem, Dominic Thiem, fra Østrig.

I mandagens kamp tabte Nadal for første gang et sæt i dette års Australian Open. Efter kampen var spanieren glad for sejren i det jævnbyrdige opgør.

- Det blev en svær kamp. Man er aldrig helt i kontrol mod Nick. Han spillede godt, men jeg spillede vældig godt i fjerde sæt.

- Han er måske det største talent, der er derude. Han skal forsætte med det positive spil, han spiller, siger Nadal umiddelbart efter kampen ifølge nyhedsbureauet NTB.

Nadal kom godt fra start mod verdens nummer 26 og sikrede sig første sæt, inden han i andet sæt kom i problemer og tabte med 3-6.

I tredje sæt fulgtes de to spillere ad og havde undervejs flere lange og tætte dueller. Sættet blev derfor afgjort i tiebreak. Her fulgtes de to spilles igen ad til 6-6, inden Nadal med to point i streg sikrede sig sættet.

Denne historie gentog sig i fjerde sæt, hvor Kyrgios igen tvang Nadal ud i tiebreak, men igen viste spanieren sig at være stærkest.

Det er 12. gang, at Nadal er klar til kvartfinalen i turneringen, som han vandt i 2009.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce