Annonce
Erhverv

Australien skrotter som det første land CO2-skat

Kontroversiel miljøafgift rammer forbrugerne, mener regeringen. Oppositionen kalder beslutningen for pinlig.

Australien er det første land i verden, som nu dropper en omdiskuteret CO2-skat.

Et flertal i Senatet stemte torsdag lokal tid for at droppe den kontroversielle afgift, som de australske politikere har debatteret i årevis. 39 senatorer stemte for, mens 32 var imod. Beslutningen påvirker omkring 350 australske virksomheder.

Landets største udledere af CO2 har indtil nu betalt en afgift på 24 australske dollar per ton kulstof, de udleder. Afgiften havde til formål at gøre virksomhederne mere miljøvenlige.

Den australske regering med premierminister Tony Abbott i spidsen har arbejdet for at fjerne afgiften, da omkostningerne i sidste ende bliver sendt videre til forbrugerne, som må betale højere regninger.

Tony Abbott har argumenteret for, at uden en kulstofskat vil australske husstande spare omkring 550 australske dollar om året.

- Det her er fantastisk nyt for australske familier og for mindre virksomheder i vores land, lyder det fra premierministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men det er ikke alle, der er lige glade for, at afgiften bliver skrottet. Lederen af De Grønne, Christine Milne, mener, at Australien nu bliver en international "paria", mens Labors leder, Bill Shorten, kalder det pinligt.

- Tony Abbott skubber Australien baglæns, mens resten af verden bevæger sig fremad. Alle Australiens vigtigste handelspartnere gør en seriøs indsats mod klimaforandringer - også i vores egen region, siger Bill Shorten ifølge AFP.

Australien er en af verdens største udledere af CO2 per indbygger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce