Annonce
Udland

Australien kritiserer Kinas behandling af tilbageholdt blogger

Twitter @yanghengjun/Reuters
Forhør og isolation er blevet hverdag for en australsk-kinesisk blogger og systemkritiker tilbageholdt i Kina.

Australiens udenrigsminister, Marise Payne, siger, at en kinesisk-australsk forfatter bliver tilbageholdt i Kina under uacceptable forhold.

Yang Hengjun, en tidligere kinesisk diplomat, som siden er blevet blogger, er udsat for daglige forhør og sidder i lænker.

Det oplyser udenrigsministeren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Yang blev i august anholdt og er under mistanke for at have udøvet spionage.

Det kan give dødsstraf i Kina, som har meddelt Australien, at landet ikke skal blande sig i sagen.

Men Payne har fortalt, at hun følte en pligt til offentligt at udtale sig om sagen, efter embedsmænd fra Australiens ambassade i Kina for nylig besøgte tilbageholdte Yang Hengjun

- Hans aktuelle situation indebærer tiltagende isolation fra resten af verden med begrænsninger på kommunikationen med familie og venner samt gentagne daglige forhør, også mens han sidder i lænker, skriver Payne i en meddelelse ifølge Reuters.

- Det er uacceptabelt.

Payne siger, at Australien har bedt om en forklaring på anklagerne mod Yang og bedt om, at han bliver behandlet på fair vis i overensstemmelse med internationale retningslinjer. Det gælder blandt andet, at han får adgang til at tale med advokater og sin familie.

Stærke handelsforbindelser gør ifølge Reuters sagen følsom for Australien, der har Kina som sit største eksportmarked.

Yang Hengjun er tidligere diplomat for udenrigsministeriet i Kina. Han har under pseudonymet Wei Shi også skrevet spionromaner.

Det franske nyhedsbureau AFP har beskrevet Yang Hengjun som en af Kinas mest indflydelsesrige politiske bloggere.

Han har blandt andet været fortaler for, at Kina burde udvikle sig i en mere demokratisk retning.

Han har i den forbindelse kritiseret styret i Kina.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];