Annonce
Faaborg-Midtfyn

Auerbachs jul hjælper aids-ramte i Thailand

Auerbach i færd med at lægge sidste hånd på juleværket. Det skal skaffe penge til et ungdomshus for aids-ramte i Nordthailand.

Faaborgkunstner donerer penge fra auktion og salg af julekort

Faaborg: Faaborgkunstneren Karsten Auerbach er i færd med at lægge sidste hånd på årets julemotiv, der i lighed med tidligere år skal genere penge til et humintær formål. I år går de penge, der kommer ind ved salg af julepostkort og originalmaleriet, til hjælp til et ungdomshus for aidsramte i Thailand.

Auerbach fortæller i en pressemeddelelse om baggrunden:

- Mange mennesker i Nordthailand har Aids. De lever ofte under forhold, som kun få kan forestille sig. HIV-positive mødre, som er blevet enker, alene med deres børn. Gamle bedstemødre som i en høj alder ikke blot er blevet forsørgere for ét eller flere børnebørn, men samtidig selv har mistet det barn, som skulle sikre deres eget økonomiske underhold. Dagligdagen er en kamp for at have penge nok til at overleve, til mad, til tøj, til medicin og en kamp for at have penge til at betale for børnenes skolegang. Og netop fattigdom og manglende uddannelse gør disse børn mere udsatte for selv at blive smittet med Aids.

AIDS-Care blev grundlagt i 2001 af Inger Lise og Mogens Koch Pedersen for at møde nogle af disse behov og bryde den onde Aids-cirkel.

- Vi kendte Inger Lise og Mogens, før de rejste til Thailand, Fortæller Karsten Auerbach.

- Og vi besøgte dem derude på dét tidspunkt, hvor ideen til AIDS Care blev undfanget. De var egentlig rejst ud med et helt andet formål, men var blevet involveret i et hjem for børn, der var født med Aids. Det var dér, de blev mere og mere opmærksomme på situationen for raske børn af Aids-ramte familier.

To andre faaborgensere, Ruth og Georg Bech, er med i bestyrelsen for den lille græsrods-organisation, som med finansiel hjælp fra private og kirker er vokset, så den i dag støtter ca. 160 børn og unge - fordelt i fem andsbyer i Nordthailand.

Sidste år gennemførte 23 årige Nong Kwang som den første en universitetsuddannelse- og i dag er det hende, der kan forsørge sin bedstemor! Og flere andre af de børn, som AIDS Care har hjulpet, tager i dag videregående uddannelser. Det betyder rigtig meget - ikke bare for dem selv, men også for de yngre børns kamp for tilværelsen. For det giver håb og motivation at have nogen at se op til, som har været gennem det samme som én selv.

Annonce

Ungdomshus

Men de unge studerende behøver også støtte. For at læse må de flytte fra deres fjerne landsbyer ind til storbyen Chiang Mai. Det er et stort kulturchock. Og det er dyrt at bo der - især når man ingen familie har til at støtte sig, og mange må arbejde mange timer ved siden af studiet.

Derfor etablerer AIDS Care fra 2015 et Ungdomshus i byen, hvor de unge kan hænge ud, men også have et sted at føle sig trygge i storbyen. Der vil være et bofællesskab og blive tilknyttet voksne mentorer, der kan gøre det ud for de forældre, som de unge typisk ikke har.

Julekortet

På mandag den 1. december markeres World Aids Day over hele verden. Karsten Auerbach afslører originalmaleriet til julekortene i våbenhuset i Helligåndskirken i Faaborg kl. 15.

Pengene fra salg af julekort og auktionen på originalmaleriet går til at indrette det nye Ungdomshus i Chiang Mai.

Auktionen af originalmaleriet foregår på Karsten's facebook- og hjemmeside www.auerbach-art.dk indtil det højeste bud bliver givet omkring kl. 17.00 juleaften.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce