Annonce
Faaborg-Midtfyn

Auerbachs jul hjælper aids-ramte i Thailand

Auerbach i færd med at lægge sidste hånd på juleværket. Det skal skaffe penge til et ungdomshus for aids-ramte i Nordthailand.

Faaborgkunstner donerer penge fra auktion og salg af julekort

Annonce

Faaborg: Faaborgkunstneren Karsten Auerbach er i færd med at lægge sidste hånd på årets julemotiv, der i lighed med tidligere år skal genere penge til et humintær formål. I år går de penge, der kommer ind ved salg af julepostkort og originalmaleriet, til hjælp til et ungdomshus for aidsramte i Thailand.

Auerbach fortæller i en pressemeddelelse om baggrunden:

- Mange mennesker i Nordthailand har Aids. De lever ofte under forhold, som kun få kan forestille sig. HIV-positive mødre, som er blevet enker, alene med deres børn. Gamle bedstemødre som i en høj alder ikke blot er blevet forsørgere for ét eller flere børnebørn, men samtidig selv har mistet det barn, som skulle sikre deres eget økonomiske underhold. Dagligdagen er en kamp for at have penge nok til at overleve, til mad, til tøj, til medicin og en kamp for at have penge til at betale for børnenes skolegang. Og netop fattigdom og manglende uddannelse gør disse børn mere udsatte for selv at blive smittet med Aids.

AIDS-Care blev grundlagt i 2001 af Inger Lise og Mogens Koch Pedersen for at møde nogle af disse behov og bryde den onde Aids-cirkel.

- Vi kendte Inger Lise og Mogens, før de rejste til Thailand, Fortæller Karsten Auerbach.

- Og vi besøgte dem derude på dét tidspunkt, hvor ideen til AIDS Care blev undfanget. De var egentlig rejst ud med et helt andet formål, men var blevet involveret i et hjem for børn, der var født med Aids. Det var dér, de blev mere og mere opmærksomme på situationen for raske børn af Aids-ramte familier.

To andre faaborgensere, Ruth og Georg Bech, er med i bestyrelsen for den lille græsrods-organisation, som med finansiel hjælp fra private og kirker er vokset, så den i dag støtter ca. 160 børn og unge - fordelt i fem andsbyer i Nordthailand.

Sidste år gennemførte 23 årige Nong Kwang som den første en universitetsuddannelse- og i dag er det hende, der kan forsørge sin bedstemor! Og flere andre af de børn, som AIDS Care har hjulpet, tager i dag videregående uddannelser. Det betyder rigtig meget - ikke bare for dem selv, men også for de yngre børns kamp for tilværelsen. For det giver håb og motivation at have nogen at se op til, som har været gennem det samme som én selv.

Annonce

Ungdomshus

Men de unge studerende behøver også støtte. For at læse må de flytte fra deres fjerne landsbyer ind til storbyen Chiang Mai. Det er et stort kulturchock. Og det er dyrt at bo der - især når man ingen familie har til at støtte sig, og mange må arbejde mange timer ved siden af studiet.

Derfor etablerer AIDS Care fra 2015 et Ungdomshus i byen, hvor de unge kan hænge ud, men også have et sted at føle sig trygge i storbyen. Der vil være et bofællesskab og blive tilknyttet voksne mentorer, der kan gøre det ud for de forældre, som de unge typisk ikke har.

Julekortet

På mandag den 1. december markeres World Aids Day over hele verden. Karsten Auerbach afslører originalmaleriet til julekortene i våbenhuset i Helligåndskirken i Faaborg kl. 15.

Pengene fra salg af julekort og auktionen på originalmaleriet går til at indrette det nye Ungdomshus i Chiang Mai.

Auktionen af originalmaleriet foregår på Karsten's facebook- og hjemmeside www.auerbach-art.dk indtil det højeste bud bliver givet omkring kl. 17.00 juleaften.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

Annonce