Annonce
Faaborg-Midtfyn

Auerbachs jul hjælper aids-ramte i Thailand

Auerbach i færd med at lægge sidste hånd på juleværket. Det skal skaffe penge til et ungdomshus for aids-ramte i Nordthailand.

Faaborgkunstner donerer penge fra auktion og salg af julekort

Faaborg: Faaborgkunstneren Karsten Auerbach er i færd med at lægge sidste hånd på årets julemotiv, der i lighed med tidligere år skal genere penge til et humintær formål. I år går de penge, der kommer ind ved salg af julepostkort og originalmaleriet, til hjælp til et ungdomshus for aidsramte i Thailand.

Auerbach fortæller i en pressemeddelelse om baggrunden:

- Mange mennesker i Nordthailand har Aids. De lever ofte under forhold, som kun få kan forestille sig. HIV-positive mødre, som er blevet enker, alene med deres børn. Gamle bedstemødre som i en høj alder ikke blot er blevet forsørgere for ét eller flere børnebørn, men samtidig selv har mistet det barn, som skulle sikre deres eget økonomiske underhold. Dagligdagen er en kamp for at have penge nok til at overleve, til mad, til tøj, til medicin og en kamp for at have penge til at betale for børnenes skolegang. Og netop fattigdom og manglende uddannelse gør disse børn mere udsatte for selv at blive smittet med Aids.

AIDS-Care blev grundlagt i 2001 af Inger Lise og Mogens Koch Pedersen for at møde nogle af disse behov og bryde den onde Aids-cirkel.

- Vi kendte Inger Lise og Mogens, før de rejste til Thailand, Fortæller Karsten Auerbach.

- Og vi besøgte dem derude på dét tidspunkt, hvor ideen til AIDS Care blev undfanget. De var egentlig rejst ud med et helt andet formål, men var blevet involveret i et hjem for børn, der var født med Aids. Det var dér, de blev mere og mere opmærksomme på situationen for raske børn af Aids-ramte familier.

To andre faaborgensere, Ruth og Georg Bech, er med i bestyrelsen for den lille græsrods-organisation, som med finansiel hjælp fra private og kirker er vokset, så den i dag støtter ca. 160 børn og unge - fordelt i fem andsbyer i Nordthailand.

Sidste år gennemførte 23 årige Nong Kwang som den første en universitetsuddannelse- og i dag er det hende, der kan forsørge sin bedstemor! Og flere andre af de børn, som AIDS Care har hjulpet, tager i dag videregående uddannelser. Det betyder rigtig meget - ikke bare for dem selv, men også for de yngre børns kamp for tilværelsen. For det giver håb og motivation at have nogen at se op til, som har været gennem det samme som én selv.

Ungdomshus

Men de unge studerende behøver også støtte. For at læse må de flytte fra deres fjerne landsbyer ind til storbyen Chiang Mai. Det er et stort kulturchock. Og det er dyrt at bo der - især når man ingen familie har til at støtte sig, og mange må arbejde mange timer ved siden af studiet.

Derfor etablerer AIDS Care fra 2015 et Ungdomshus i byen, hvor de unge kan hænge ud, men også have et sted at føle sig trygge i storbyen. Der vil være et bofællesskab og blive tilknyttet voksne mentorer, der kan gøre det ud for de forældre, som de unge typisk ikke har.

Julekortet

På mandag den 1. december markeres World Aids Day over hele verden. Karsten Auerbach afslører originalmaleriet til julekortene i våbenhuset i Helligåndskirken i Faaborg kl. 15.

Pengene fra salg af julekort og auktionen på originalmaleriet går til at indrette det nye Ungdomshus i Chiang Mai.

Auktionen af originalmaleriet foregår på Karsten's facebook- og hjemmeside www.auerbach-art.dk indtil det højeste bud bliver givet omkring kl. 17.00 juleaften.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Kultur

Ærgrer sig over "fucking" irriterende afbud i 11. time: Tobias Rahim afløser Lindsey Buckingham på Heartland

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce