Annonce
Nyborg

Audition: Cyrano er ikke fundet

Det gælder om at give den gas, når man står foran instruktørteamet og håber på en rolle på Nyborg Vold. Det gjorde kandidaten her. Foto: Nils Svalebøg
Instruktør Jesper Dupont er begejstret over de mange dygtige mennesker, der dukkede op til optagelsesprøve til næste års sommerforestilling, Sebstians Cyrano. Men hovedrollen mangler.

Nyborg: - Vi er meget tilfredse. Og vi var overvældet over det høje niveau.

Sådan siger Jesper Dupont, instruktør på Nyborg Voldspils sommerforestilling næste år, Cyrano, efter den første audition i weekenden.

- Jeg er glad for, at der kom så mange forskellige mennesker til audition. Det var blandt andet et kæmpe aldersspænd fra helt unge til folk på måske 70 år.

- Jeg vil sige, vi har gode kandidater til alle rollerne rundt om hovedpersonerne Cyrano og Roxanne.

- Men den helt indlysende person til den store, centrale rolle som Cyrano har vi til gode. Der var fine bud på rollen i weekenden, men vi skal se lidt flere, før vi kan finde den rigtige, siger Jesper Dupont.

- Cyrano er jo en figur der skal være følelsesfuld, temperamentsfuld, han skal have lidt alder, og så skal han synge rigtig godt, siger instruktøren.

Han og det øvrige instruktør-team er dog ikke færdige med at se på kandidater til rollelisten på forestillingen. En del kunne ikke være til stede i Slotsmøllen i weekenden blandt andet på grund af efterårsferien, så der bliver en ny runde fredag 25. oktober i Odense.

De to dage med audition var i øvrigt første gang, det nye lederteam på Nyborg Voldspil havde lejlighed til at arbejde sammen.

Jesper Dupont skal sætte Sebastians forestilling op sammen med Kristoffer Nybye, der for første gang er kapelmester på volden. Johan Berg, sang- og korinstruktør og koreografen Peter Friis bidrager dog med stor voldspil-erfaring.

Annonce
Tænksomme miner i voldspillets lederteam, som i løbet af weekenden så en masse skuespillere og sangere an. Fra venstre er det Palle Gram fra bestyrelsen, koreograf Peter Friis, instruktør Jesper Dupont, Johan Berg, sang- og korinstruktør og kapelmester Kristoffer Nybye. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce