Annonce
Gear

Audi klar med aggressiv konkurrent til Tesla Model S

Audi e-tron GT Concept peger hen mod en muskuløst udseende elbil, som går efter Tesla Model S. Foto: Audi

Det strømlinede Audi e-tron GT Concept bygger giver et vink om en kommende stor elektrisk firedørs coupé.

Fronten er lav, og den brede singleframe-grill med sekskantet mønster har klare træk til fælles med Audis sportslige RS-modeller, mens det firedørs vindglatte coupéagtige karrosseri byder på elmotor og batteri, der yder 434 kW svarende til 590 hk, og giver en rækkevidde på mindst 400 kilometer.

Setuppet er ikke til at tage fejl af. Audi e-tron GT Concept er en direkte konkurrent til Tesla Model S, selv om denne dog har fem døre og stor bagklap.

Den grandiøse elbil fra Audi står i spotlyset på den store internationale biludstilling i Los Angeles. Det er en model, som forventes at være på gaden i 2021, og den bygger på den samme nye såkaldte PPE-platform som den kommende Porsche Taycan. Den følger i hjulsporene på de nye e-tron-SUV'er, hvor den første lanceres inden for kort tid og byder på tilsvarende rækkevidder.

Annonce

Audi e-tron GT Concept

Batteri: 90 kWh.Effekt: 434 kW (590 hk).

Rækkevidde: Over 400 km WLTP.

Lancering: 2021.

Den kommende næste elbil fra Audi bliver mere sportslig end e-tron suv?en, som lanceres om kort tid. Foto: Audi

Lav og sportslig

Ifølge Audi bliver bilen lige så sportsligt kørende, som den ser ud. Det er da også datterselskabet Audi Sport, som står for udvikling af bilen.

Alle Audis elbiler får angiveligt træk på alle fire, og i konceptbilen er det et elektronisk Quattro 4x4 med en elmotor på for- og bagaksel, der overfører momentet fra batteriet på 90 kWh gennem alle fire hjul, og som samtidig koordinerer trækkraften mellem højre og venstre hjulpar, hvilket er noget, som ifølge Audi betyder optimalt vejgreb.

Tag dertil firehjulsstyring og et lavt tyngdepunkt med batteripakken placeret i bunden. De elektriske muskler giver en acceleration fra 0 til 100 på 3,5 sekunder, mens det tager godt 12 sekunder op til 200 kilometer i timen. Samtidig kan accelerationen gentages flere gange efter hinanden.

Det er ikke alle elbiler, som evner at afgive topeffekt af energi flere gange i træk, da de skifter til skåneprogram for at beskytte batteriet. Tophastigheden er dog elektronisk begrænset til 240 kilometer i timen for ikke at dræne batterierne helt.

Den næsten fem meter lange bil er konstrueret i aluminium og kulfiber med bærende elementer i højstyrkestål og er udviklet tæt sammen med koncernfætrene hos Porsche.

Elbil-platformen betyder også, at akselafstanden er på imponerende 2,90 meter i bilen, der ruller på 22-tommer hjul.

På vejen vil bremseenergien bidrage med 30 procent af strømmen til bilens rækkevidde. Opladning kan både foregå med kabel og trådløst, hvor bilen kører hen over en plade i gulvet.

Men kæden af ladestationer, kaldet Ionity, som Audi sammen med flere producentener er med til at opbygge, vil kunne lade med 100 kW til 300 kW.

Interiøret byder et nærmest svævende instrumentbord. Foto: Audi

Svævende midterkonsol

Indendørs byder kabinen på en midterkonsol med fritstående kombiinstrument, der nærmest ser ud til at svæve. Sportssæderne er inspireret af motorsporten, så på begge sæderækker er der sørget for optimal sidestøtte, også ved hurtig kørsel i sving.

Her er også konsekvent brugt bæredygtige materialer.

Der er ingen produkter af animalsk oprindelse. Sæder og andre overflader har syntetisk læder, mens sædehynder, armlæn og midterkonsol har stof, der er fremstillet af genanvendte fibre.

Loftsbeklædningen og beklædningen på rudestolperne har mikrofibermateriale.

På den praktiske front byder modellen på 450 liter bagageplads bagude og 100 liter foran.

Audi vil i de kommende år lancere en række andre modeller på samme platform.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce