Annonce
Debat

Atomkraft - ja tak: Uholdbar grøn omstilling for øjeblikket

Læserbrev: Omkring 26 procent af EU’s el-produktion kommer fra atomenergi. EU importerer over 90 procent naturgas. Naturgas er en af årsagerne til en stigning på energipriserne i EU. For nylig modtog EU-kommissionen et brev fra 10 medlemslande, som vil have atomkraft med i den grønne omstilling, da det er en stabil og uafhængig energikilde. Mange danske politikere har sat en skræmmekampagner i gang mod atomkraft, stærk ført af klimaminister Dan Jørgensen og det røde kabinet, som har måtte lide et stor nederlag i EU’s beslutning om kernekraft, måske kan blive en realitet i EU.

Nye typer kernekraftværker kan ikke sammenlignes med gamle kernekraftværker. Der kan være en udfordring med affaldet fra kernekraftværker, men de nye kernekraftværker producere langtfra samme affaldsmængder som de gamle kernekraftværker.

I pressen er der begyndt og dukke dødssyge historier op om, at vi skal spare på strømmen. Skift til lav volts pærer og vask om natten osv. Fri os for den slags ligegyldige kampagner - please! Men spændende bliver det at da, når der skal indføres restriktioner mod el-bil ejerne og husstande med varmepumper, for de skal vel også spare på strømmen. Danske politikere har sendt Danskerne ud i en el-krise på grund af blåøjet naivitet og uholdbar grøn omstilling, fordi de har gjort os energiafhængige af vindkraft og solenergi og ikke mindst gas fra Rusland.

Annonce

Ingen af os har alternativer at vælge imellem - og det skal vi have i en fart.

Tag hænderne ned politikere, for der intet og fejre endnu - eller i fremtiden, med nuværende strategier. El-priserne har givet problemer for mange familier og ikke mindst de familier, som bruger gas og varmepumper som opvarmning. Ingen af os har alternativer at vælge imellem - og det skal vi have i en fart. Vi må have lovning på alternativer nu.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning, inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Endnu et anti-vaccine-skilt dukker op i ny by: - Jeg bliver sgu så gal

Middelfart

International handelsvirksomhed får nej til at fjerne bevaringsværdig skorsten: Den skal i stedet renoveres med hjælp fra fonde

Annonce