Annonce
Indland

Atomaffald: Fynsk MF siger nej til slutdepot

- Vi ved, at der vil gå hul på et sådant slutlager på et eller andet tidspunkt. Eksperter siger, at lerlaget omkring depotet vil kunne holde på det radioaktive materiale, men det tør jeg ikke stole på, siger Jan Johansen til Fyens Stiftstidende.

Folketingsmedlem Jan Johansen (S) bryder sit partis linje og siger, at han under ingen omstændigheder vil stemme for, at atomaffald skal i slutdepot

Under ingen omstændigheder skal de 5.000-10.000 kubikmeter atomaffald fra nukleare anlæg på Risø opbevares i et slutdepot.

Så klar er meldingen nu fra det fynskvalgte folketingsmedlem Jan Johansen (S), som dermed bryder med Socialdemokraternes linje på området, skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

- Vi ved, at der vil gå hul på et sådant slutlager på et eller andet tidspunkt. Eksperter siger, at lerlaget omkring depotet vil kunne holde på det radioaktive materiale, men det tør jeg ikke stole på, siger Jan Johansen til Fyens Stiftstidende.

I stedet skal det radioaktive affald, som spredt ud i en meters højde vil fylde to fodboldbaner, i stedet opbevares i et ovenjordisk mellemlager, mener folketingsmedlemmet, der bor i Munkebo i Kerteminde Kommune.

Annonce

Bryder med partiets linje

Hos Socialdemokraterne er den officielle holdning ellers, at man ikke vil lægge sig fast på en løsning, før alle undersøgelser af de mulige scenarier er færdige.

- Jeg hverken kan eller vil have en holdning, før alle fakta er på bordet. Det ville bygge på en fornemmelse, ikke saglighed, siger partiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, til Fyens Stiftstidende.

Til december forventer Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse at offentliggøre miljøvurderinger, som skal indsnævre de seks mulige beliggenheder af et slutdepot - det ene er i Kerteminde Kommune - til to.

Sideløbende undersøges muligheden for at opbevare affaldet i et midlertidigt mellemlager såvel som muligheden for at eksportere affaldet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce