Annonce
Sport

Atlético-stoppere fælder Juventus i VAR-drama

Atlético Madrids Jose Gimenez kunne fejre en vigtig scoring til 1-0.

Atlético Madrid vandt 2-0 hjemme over Juventus, som to gange blev reddet af VAR-kendelser.

Cristiano Ronaldo var tilbage i Madrid for en stund. Denne gang som angriber for Juventus i Champions League-kampen ude mod Atlético Madrid.

Det blev dog aldrig en stor fodboldaften for den tidligere Real Madrid-stjerne, som sammen med Juventus tabte 0-2 i den første af to ottendedelsfinaler mellem de to klubber.

Atlético-stopperne Juan Gimenez og Diego Godin scorede målene sent i kampen efter henholdsvis 78 og 83 minutter.

Gimenez scorede til 1-0 på en løs bold i feltet. Juventus-spillerne brokkede sig over et manglende frispark til Leonardo Bonucci, som faldt til jorden i en duel, men dommeren verfede protesterne af vejen.

Fem minutter senere fik Godin sparket bolden i mål fra en spids vinkel, og bolden snittede sågar Ronaldo på vej i mål.

To gange tidligere i kampen var Juventus blevet reddet af videoteknologien VAR, hvor sekvenser blev set grundigt igennem i langsom gengivelse.

Men ingen af gangene faldt kendelserne ud til spaniernes fordel, så Juventus slap med skrækken.

Første gang var, da bolden ramte Juventus-angriberen Mario Mandzukic i feltet, men det blev vurderet til at være tilfældigt.

Anden gang var, da den indskiftede Atlético-angriber Alvaro Morata headede bolden i mål, men spanieren blev forinden vurderet til at have skubbet Juventus-stopperen Giorgio Chiellini omkuld.

Juventus havde generelt bolden mest, men var kun farlige i få situationer.

Som da Ronaldo efter fem minutter havde et nærgående forsøg på frispark.

Atlético Madrid-angriberen var også farlig i den anden ende. Griezmann havde et velplaceret frispark, som Juventus-keeper Wojciech Szczesny tog sig af.

Angrebskollega Diego Costa var også alene med Szczesny, men Atlético-angriberen skød forbi stolpen med et forbløffende skævt spark.

Derudover forsøgte Griezmann sig med et delikat lob, som Szczesny akkurat fik verfet på overliggeren, inden Chiellini lossede bolden ud af farezonen.

Der blev dog kun scoret de to mål, og 0-2-nederlaget gør det meget svært for Juventus at gå samlet videre til kvartfinalen, når der er returkamp i Torino 12. marts.

I den kamp har tre spillere karantæne. Diego Costa og midtbanespilleren Thomas Partey er ude for Atlético, mens backen Alex Sandro skal afsone en karantænedag for Juventus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce