Annonce
Sport

Atlético Madrid byder 940 millioner kroner for teenager

Patricia De Melo Moreira/Ritzau Scanpix

Benfica har modtaget et officielt bud på 19-årige João Félix fra den spanske fodboldklub Atlético Madrid.

Rygterne har svirret længe, og nu er det officielt.

Atlético Madrid vil have fat i Benfica-angriberen João Félix, og den spanske klub har præsenteret et bud på 126 millioner euro - 940 millioner kroner.

Det bekræfter Benfica på klubbens hjemmeside.

Hvis handlen bliver en realitet, vil den være en af de største i fodbold - større end eksempelvis Cristiano Ronaldos skifte fra Real Madrid til Juventus sidste sommer for omkring 100 millioner euro.

Handlen vil dog ikke overgå summerne, der er blevet givet for Neymar, Kylian Mbappe, Philippe Coutinho og Ousmane Dembélé.

Benfica oplyser, at klubben overvejer tilbuddet, som overgår en frikøbsklausul på João Félix på 120 millioner euro.

Atlético Madrid forventes at modtage nogenlunde lige så meget for den franske angriber Antoine Griezmann, som har annonceret, at han forlader den spanske klub.

19-årige João Félix fik debut for Portugals A-landshold tidligere i denne måned. Det gjorde han, da Portugal vandt den første udgave af Nations League.

Her spillede João Félix i angrebet med blandt andre 34-årige Ronaldo, som han er blevet sammenlignet med i hjemlandet.

João Félix, som både kan spille på fløjen eller helt i front, fik debut for Benfica i august og blev hurtigt stamspiller for de senere portugisiske mestre.

Han scorede på tværs af alle turneringer 20 mål i 43 kampe for Benfica i den forgangne sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce