Annonce
Sport

Atalanta-træner: Vi udlever drømmen i Champions League

Alessandro Garofalo/Reuters

Atalantas fodboldeventyr i Europa fortsætter onsdag aften mod Valencia og Daniel Wass.

Atalanta fortsætter onsdag aften med at udleve drømmen i Champions League, hvor holdet er nået frem til ottendedelsfinalen.

Annonce

Modstanderen er spanske Valencia, og den lille Bergamo-klub er rykket lidt over 50 kilometer sydvest for at spille kampen på San Siro i Milano, hvor AC Milan og Inter normalt har hjemmebane.

Atalantas stadion lever ikke op til kravene hos Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Atalanta-træner Gian Piero Gasperini glæder sig over, at der på San Siro er plads til 80.000 tilskuere - næsten fire gange så mange som på Atalantas normale hjemmebane.

- Det er en kamp, vi har ventet på i måneder. At spille foran så mange af vores fans på en arena som San Siro er en smuk bedrift, som vi har ventet længe på.

- Champions League er en drøm, som vi vil forsøge at få så meget ud af som muligt. Hele byen Bergamo er praktisk talt rejst til Milano, siger Gasperini ifølge AFP.

Valencia er hårdt ramt af skader og sygdom til kampen. Blandt andre er det spanske hold uden stopperen Ezequiel Garay samt midtbanespilleren Alessandro Florenzi.

Desuden er Valencias forsvarsspiller Gabriel Paulista ude med karantæne.

- Det får mig ikke til at tro, at det bliver nemmere. Når et hold spiller i Champions League, så har det en bred trup. Dem, der spiller, vil give deres maksimale, siger Gasperini.

Atalantas kamp mod Valencia fløjtes i gang onsdag klokken 21.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce