Annonce
Nyborg

Asylcenter kom ikke som et chok

Over 500 personer mødte frem, da kommunen i huj og hast indkaldte til borgermøde om det nye asylcenter. Stifts-tidende kan i dag afsløre, at Udlændingestyrelsens interesse for Strandvænget langtfra kom som en overraskelse.

Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i korrespondancen med Nyborg Kommune. Den viser, at Udlændingestyrelsen allerede viste interesse for Strandvænget i juli 2014

Nyborg: Nyborg Byråd blev ikke taget på sengen, da Udlændingestyrelsen ønskede at bruge Strandvænget til asylcenter.

Det viser en aktindsigt, som Fyens Stiftstidende har fået i korrespondancen mellem Udlændingestyrelsen og Nyborg Kommune.

Helt tilbage i juli 2014 skrev styrelsen til Nyborg Kommune, at man var interesseret i at bruge Strandvænget, og fra marts måned i år var borgmester Kenneth Muhs med på mailingslisten, når embedsmænd og jurister informerede om sagen i Nyborg Kommune.

Det er sket flere gange siden januar måned.

Henvendelserne fra Udlændingestyrelsen har haft forskellig karaktér - fra en generel forespørgsel fra Udlændingestyrelsen om anvendelsen af Strandvænget den 29. juli sidste år til en meget konkret henvendelse den 28. januar i år, hvor styrelsen efter aftale med Region Syddanmark anmodede Nyborg Kommune om at tage stilling til styrelsens ønske at indrette asylcenter i Strandvænget i 1-2 år.

Ved samme lejlighed orienterede kontorchef Thomas Mortensen fra styrelsen om de mange arbejdspladser og driftsindtægter, det ville kunne medføre for Nyborg Kommune.

Udlændingestyrelsen bekræftede den 18. marts i år igen sin interesse for at bruge Strandvænget til asylcenter - en interesse, der blev fulgt op af en skriftlig henvendelse den 24. marts til vicekommunaldirektør Søren Møllegård.

Den 16. november henvendte Udlændingestyrelsen sig igen.

Kontorchef Thomas Mortensen fra styrelsen ringede Søren Møllegård op og fortalte, at statsministeren i samme uge ville fremsætte et lovforslag, der kunne tvinge et asylcenteret igennem på Strandvænget uanset, at det er i strid med gældende lokalplan.

I samme ombæring oplyste kontorchefen, at der forventeligt ville blive indkvarteret 200 flygtninge - fortrinsvis børnefamilier, og at Udlændningestyrelsen skulle bruge Strandvænget inden årets udgang.

Det fremgår af mødenotatet, at de planer kom noget på tværs af kommunens ønsker.

I hvert fald henviser vicekommunaldirektør Søren Møllegård til, at man har haft møde med en investor, der vil købe Strandvænget, og derfor har aftalt med Region Syddanmark, at ejendommen skal i offentligt udbud.

- Dette ønske har 1. prioritet, skriver Møllegård.

Samme dag blev politikerne i Nyborgs økonomiudvalg for første gang orienteret om asylcenter-planerne - altså 15 måneder efter første henvendelse til Nyborg Kommune.

Orienteringen blev gentaget på et lukket byrådsmøde den 24. november, hvor sagen kom offentligt frem, da Fyens Stiftstidende afslørede, hvad politikerne var blevet orienteret om på det lukkede møde.

Læs hele artiklen på Mitfyn.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce