Annonce
forside

Asylballade: Fem anholdt på Ærø

Ballade på Ærøs asylcenter første onsdag aften til, at fem unge blev anholdt.

Utilfredshed blandt de unge på Børnecenter Ærø udviklede sig til slagsmål søndag. Fem unge blev anholdt.

Der blev kastet med møbler og ødelagt inventar på Børnecenter Ærø søndag, da et internt slagsmål blandt de unge asylansøgere brød ud i løbet af eftermiddagen.

Fem blev efterfølgende anholdt.

Annonce

Dårlig stemning hele dagen

Ifølge sektionsleder for lokalpolitiet i Svendborg Lars Thede havde der været dårlig stemning blandt de unge i huset det meste af dagen.
Det udviklede sig til et slagsmål og ødelæggelse af inventar i huset.

Personalet lagde sig imellem parterne i slagsmålet, men indså, at de ikke kunne klare opgaven alene, og klokken 16 ringede de til vagtcentralen for assistance.

Ingen anmeldelse

Fem betjente fra Fyn tog færgen til Ærøskøbing, hvor de anholdt fem unge og tog dem med til Fyn, hvor de blev overdraget til Asylcenter Holmegaard på Langeland.

- Det vides ikke, om det kun var de fem anholdte, der lavede ballade, men der kom ro på situationen bagefter, fortæller Lars Thede.

Børnecenter Ærø har ikke ønsket at indgive anmeldelser efter episoden.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag og på Mitfyn.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hesselet kan løbe med fornem kokkepris

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce