Annonce
Indland

Asylansatte: Behøver ikke skudsikre veste

Arkivfoto.

Medarbejderne er forberedt på konflikter på Røde Kors' asylcentre. Men beskyttelsesudstyr er ikke efterspurgt, selvom Langeland Kommune har købt skudsikre veste til de ansatte på kommunens asylcentre.

Annonce

Skud- og stiksikre veste er ikke en del af uniformen hos medarbejderne på Røde Kors' asylcentre. Den form for fysiske værn vurderes ikke at være nødvendig.

Til gengæld er de ansatte uddannet i konflikthåndtering. For det er en kendsgerning, at der kan opstå tilspidsede situationer i arbejdet med asylansøgere.

Det forklarer centerchef i Røde Kors Carsten Isaksen.

- Vi arbejder med asylansøgere, som vi betragter som almindelige mennesker i en unormal situation. Vi ved alle, at der kan være hændelser i livet, der får dem til at reagere. Så det indretter vi os efter, siger han.

Onsdag skriver Berlingske, at Langeland Kommune har indkøbt skud- og stiksikre veste til medarbejderne på de 17 asylcentre rundt om i landet, som kommunen driver.

Udstyret skal beskytte utrygge ansatte i særlige situationer, lyder det.

Men Røde Kors' asylcentre har ikke planer om at gå samme vej.

- Vi har ikke en oplevelse af, at vi kan nå over i situationer, hvor vi skal give den form for fysiske sikkerhedsforanstaltninger til vores medarbejdere, siger Carsten Isaksen.

Han er chef for i alt 26 asylcentre rundt om i landet, og han har ikke kendskab til, at nogen ansatte har efterspurgt beskyttelsesudstyr. Medarbejderne på centrene kommer gennem en grunduddannelse i håndtering af konflikter, forklarer Carsten Isaksen.

Og så er lokalerne på centrene indrettet, så det fysisk er muligt - både for de ansatte og beboerne - at slippe væk, hvis eksempelvis en samtale udvikler sig kritisk.

- Vi har fokus på, at vores arbejdspladser bliver indrettet, så man kan gå fra hinanden, hvis der skulle opstå en kritisk situation, man ikke kan håndtere.

- Desuden uddanner vi vores medarbejdere i konfliktforebyggende indsatser, så de selv er forberedt på, hvordan de skal nedtrappe konflikter og trække sig fra tilspidsede situationer, siger Carsten Isaksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce