Annonce
forside

Asyl- drenge kommer i dag

De første uled­sagede flygtningebørn til Hundstrup blev forsinkede

Hundstrup: Personalet har brugt weekenden på at gøre stedet hyggeligt, og de frivillige har fordelt kagebagning og borddækning mellem sig.

Men det blev ikke mandag, Hundstrup modtog de første cirka 25 beboere til det nye asylcenter for uledsagede flygtningebørn.

- Jeg ved faktisk ikke hvorfor. Det er ikke så usædvanligt i asylbranchen. Det er jo en branche, som hele tiden skal kunne tilpasse sig, siger frivillikoordinator, Vicki Boysen.

Hun forventer, at drengene i stedet kommer i dag, men det er ikke sikkert.

- Vi ved altid først noget med sikkerhed, når drengenes navne begynder at optræde i vores database, eller når bussen er kørt fra Gribskov, hvor de er nu, siger hun.

Der er planlagt en velkomst med kage og gaver, som blev samlet ind af Venligboerne i Svendborg og omegn og af Flygtninge Initiativ Hundstrup i fredags.

De 14-17-årige drenge, der skal bo i det nye asylcenter, skal selv lave mad til hverdag. Men den første aften får de maden serveret af frivillige.

Marianne Fessel, som har startet facebookgruppen Flygtninge Initiativ Hundstrup, er parat til at tage imod drengene i dag, og det er flere andre frivillige også, fortæller hun.

- De, der havde meldt sig på madhold og til at bage, har meldt sig klar, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce