Annonce
Sport

Astralis slutter året af med stor finalesejr over rival

Andrzej Grygiel/Ritzau Scanpix

Astralis vandt årets sidste turnering, Blast Pro Series Global Final, og det skete med sejr over Team Liquid.

Danske Astralis kan kalde sig vinder af e-sport-turneringen Blast Pro Series Global Final i Bahrain.

I finalen vandt Astralis med 2-0 i maps over rivalen Team Liquid. Holdene dystede i spillet Counter-Strike - også kendt som CS: GO.

Ud over titlen høster Astralis også en præmiesum på 2,35 millioner kroner, mens Team Liquid får 538.000 kroner.

Finalen begyndte bedst for Astralis, som vandt første map med cifrene 16-11.

Der var mere spænding i andet map, hvor Team Liquid var langt bedre med, men endte med at tabe med cifrene 12-16.

Dermed endte Astralis med sejren, da der spilles bedst af tre maps.

Astralis kan se frem til at forsvare titlen næste år, men der vil ske flere ændringer, oplyser arrangørerne af turneringen på sin hjemmeside.

Næste år vil 12 hold dyste i et nyt turneringsformat, som får navnet Blast Premier.

Astralis er det eneste danske hold, der får adgang til turneringen, som også inkluderer lørdagens finalemodstander, Liquid.

- Vi ser frem til et meget interessant 2020 og til at deltage i Blast Premier, siger Astralis-direktør Nikolaj Nyholm til holdets hjemmeside.

Blast-arrangørerne lover, at det nye format "vil bringe fansene tættere på spillerne end nogensinde før".

På torsdag vil arrangørerne fortælle mere om gruppeinddeling, datoer og kampe.

/ritzau/

Annonce
Læs mere om den kommende Blast-turnering på Astralis'' hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Fodbold

Emil Lyng til Middelfart

Annonce