Annonce
Sport

Astralis skyder sig gennem coronabøvl mod tidlig triumf

Andrzej Grygiel/Ritzau Scanpix
Mens coronavirus har ødelagt festen for fansene i Katowice, har Astralis skudt sig vej frem til semifinalen.

Fraregnet de to årlige majorturneringer er den igangværende IEM Katowice 2020 en af årets absolut største turneringer inden for Counter-Strike.

Annonce

Alle de store hold er samlet i Polen, hvor verdensranglistens nummer ét, danske Astralis, har spillet sig frem til semifinalerne på overbevisende maner.

Ikke et eneste map er blevet tabt undervejs, selv om holdet enkelte gange har været presset. Nu venter enten de stærke ukrainere fra Navi eller de tidligere verdensettere Team Liquid fra USA.

- Det er begge hold, der kan slå os, hvis vi ikke er 100 procent, siger Astralis-træner Danny "Zonic" Sørensen.

- Vi har dog spillet mod dem begge så mange gange, at det ikke gør en stor forskel, hvem vi skal op imod. Vi kommer forberedt, og målet er selvfølgelig at vinde - og sætte os et nyt mål til finalen, slår han fast.

Det sejrsvante danske hold kommer ellers fra en gedigen skuffelse, da det for et nogle uger siden indledte sæsonen ved Blast Premier Spring Series i London.

Efter nederlag i de to første kampe endte Astralis med at dele sidstepladsen med to andre hold. Derfor kommer den foreløbige succes i Polen også kærkomment.

- Vi havde lidt at bevise efter Blast i London, som på mange måder var lidt et wake-up call for os. Efter en turnering evaluerer vi altid vores indsats sammen med de folk, vi har omkring os, men denne gang var der lidt mere at tale om, siger Danny "Zonic" Sørensen.

- Det har vi adresseret, og selv om der ikke er nogen garantier i en turnering med alle verdens bedste hold samlet for første gang i år, så føler vi, at vi har fundet melodien.

Semifinalerne og finalerne bliver til gengæld en mat omgang på tilskuerpladserne.

Grundet frygten for coronavirus har arrangøren af sikkerhedsmæssige grunde valgt at lukke dørene til slutkampene, så der ikke vil være fans til stede.

- Jeg føler så meget med de fans, der er rejst herned for at se deres hold, siger Astralis-træneren.

- Der er altid mange danskere hernede, og jeg ved, at mange har været på vej, og det er simpelthen så synd for dem, at de nu står med billetter, de ikke kan bruge til noget.

Astralis fortsætter dog deres jagt på førstepræmien, som lyder på 1,7 millioner kroner.

Holdet spiller semifinale lørdag klokken 18.55 og en eventuel finale søndag klokken 17.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce