Annonce
Sport

Astana-chef om fynsk bjergrytter: Han skal vise sit værd

Jesper Hansen kører i øjeblikket Schweiz Rundt og forventer at skulle køre Tour de France senere på sommeren.

Jesper Hansen har kontraktudløb efter denne sæson og skal overbevise Astana om, at den skal forlænges.

Der er mere end blot sportslig succes på spil for den fynske cykelrytter Jesper Hansen, når han efter planen debuterer i Tour de France senere på sommeren.

Bjergrytterens kontrakt med Astana-holdet udløber nemlig efter denne sæson, og holdledelsen vil se solide præstationer, hvis den skal forlænges.

Hansen er i øjeblikket med i Schweiz Rundt som hjælper for kaptajn Jakob Fuglsang.

- Han skal bevise sit værd her, og det skal han også i Touren, hvor han skal arbejde for Fuglsang, siger Astanas team manager, Dimitriy Fofonov, til TV2 Sport.

- Derefter diskuterer vi fremtiden, og det afhænger af, hvordan han har gjort det. Sådan er professionel sport. Det er klart, at han skal levere noget. Det er den slags ryttere, vi vil have, siger han.

27-årige Jesper Hansen fra Stenstrup er i gang med sin anden sæson på det kasakhiske hold, hvor han primært bliver brugt i etapeløbene.

Sidste år blev han nummer to i Tour of Turkey, og i denne sæson noterede han sig for en niendeplads i det stærkt besatte Catalonien Rundt.

Han er klar over, at den kommende tid kan blive afgørende for hans fremtid på holdet.

- Selvfølgelig tænker jeg på, at min kontrakt udløber efter denne sæson. Men der skal laves resultater, før der kommer en ny. Jeg har det godt på Astana, så jeg kunne godt se mig selv blive her, siger Jesper Hansen til TV2 Sport.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce