Annonce
Sport

Astana-boss vil se Fuglsang angribe

En bjergtrøje til Jakob Fuglsang er nu en del af taktikken på Astana-holdet. Danskeren skal angribe torsdag.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang har i noget tid talt om at jagte den prikkede bjergtrøje i årets Tour de France, og nu taler hans chef også om det.

En dansk bjergtrøje er blevet en del af Astana-holdets taktik. Det fortæller holdets manager Alexandre Vinokourov, som derfor blæser til angreb for den danske Nibali-hjælperytter.

- Ja, hvorfor ikke. Han er jo tæt på Froome. Hvis Jakob kommer med i udbrud er alt muligt, siger den tidligere toprytter, inden han lidt ærgerligt tilføjer:

- I går faldt han lidt for tidligt af på stigningen.

Vinokourov bekræfter, at bjergtrøjen ikke længere kun er Jakob Fuglsangs eget projekt. Måske affødt af, at sidste års Tour de France-vinder Vincenzo Nibali ikke helt er den trussel for Chris Froome, som holdet havde ventet.

Han er på syvendepladsen mere end otte minutter efter Sky-rytteren, som kører i gult.

Torsdagens 18. etape har ikke færre end syv kategoriserede stigninger, så der er masser af point at køre om til bjergkonkurrencen.

Fra den svære Col du Glandon er der imidlertid 40 kilometer til målet i Saint-Jean-de-Maurienne, så Fuglsang kan få flere roller efter, at jagten på bjergpoint er slut.

- Det er en del af taktikken. I morges sagde jeg, at Jakob skal forsøge at komme i udbrud. Hvis han har gode ben, skal han jagte etapesejren. Hvis ikke, kan han jo lade sig falde tilbage og hjælpe Vincenzo, siger Vinokourov.

Chris Froome fører bjergkonkurrencen med 61 point. Han kan ikke køre både i gult og i den prikkede trøje. Derfor kører konkurrencens nummer to Joaquim Rodriguez (Katusha) i trøjen. Han har 52 point.

Jakob Fuglsang er nummer tre med 41 point. Belgieren Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) og Chris Froomes hjælperytter Richie Porte (Sky) er begge på de næste pladser kun et point efter danskeren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce