Annonce
OB

Manglende corona-tests sendte ham på banen: Assistenttræneren stjal scenen i Parken

OB's 40-årige assistenttræner Henrik Hansen kom ind Parken i syv minutter og det udlignende mål. Her er han endda i en hovedstødsduel med FCK'eren Viktor Kristiansen. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
OB's snart 41-årige Henrik Hansen fik syv minutter på banen og udlignede til 2-2 med seværdigt lob.

FODBOLD: Det var naturligvis meget morsomt, at OB's 41-årige assistenttræner Henrik Hansen kunne komme på banen i Parken og udligne til 2-2 et par minutter før tid med et følsomt lob hen over FCK-målmand Kalle Johnson.

Men set udefra kunne det lugte af useriøsitet at lade en pensioneret fodboldspiller og dansk oldboys-mester for AC Odense få minutter i en alvorlig testkamp på nationalscenen for øjnene af TV3 Sports seere.

- Vi var nødt til at dosere spillerne rigtigt. Dem der havde været inde, skulle ikke ind igen og vi kunne ikke have taget flere unge med til Parken, fordi de ikke var blevet corona-testet. Moses Opondo spillede på grund af skader i første halvleg alt for længe, så vi blev nødt til at tage ham ud, forklarede OB's træner Jakob Michelsen om indskiftningen af assistenten, der spillede i den skadede nordmand Jørgen Skjelviks trøje..

- Skaderne og det første kvarter af kampen var negativt i regnskabet. Vi får en dårlig start. Man kunne godt se, at der var tre måneder siden at vi har spillet en kamp, men vi kom godt igen og fik nogle meter i benene. Vi har trænet helt vildt hårdt og det var en typisk første træningskamp men på et højt nivau. Det var positivt, tilføjede Jakob Michelsen.

Han forklarede, at OB spillede 4-4-2, fordi det er det system, "som folk løber de fleste meter i", sagde han.

Alexander Juel Andersen udgik allerede efter syv minutter til fordel for Oliver Lund med et riv i den ene lyske og sagde på vej ud til spillerbussen, at han ikke vidste, hvor lang tid der ville gå, før han er over den, men det bliver næppe til ny træningskamp for ham på tirsdag mod AaB i Odense. Her vil anfører Janus Drachmann også være tvivlsom, fordi han gik ud med en skade efter en halv time.

I forvejen er nyerhvervelserne Jørgen Skjelvik og Mart Lieder allerede i gang med at melde sig ud af kampen om at være med i re-premieren 1. juni i Aarhus mod AGF. De sad på motionscykler i Parken.

Kampen Kort

Testkamp FC København-OB (2-0) 2-2

Mål: 1-0 Mohamed Daramy (3), 2-0 Pep Biel (40), 2-1 Moses Opondo (50), 2-2 Henrik Hansen (86).

FCK (1.h.): Sten Grytebust - Karlo Bartolec, Victor Nelsson, Andreas Bjelland, Bryan Oviedo - Per Biel, Carlos Zeca, Robert Mudrazija, William Bøving - Mohamed Daramy, Michael Santos.

FCK (2.h): Kalle Johnsson - Guillermo Varela, Sotirios Papagiannopoulos, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson - Jens Stage, Nicolaj Thomsen, Rasmus Falk, Viktor Fischer (76. Victor Kristiansen) - Mikkel Kaufmann, Jonas Wind.

OB: 4-4-2 Oliver Christensen - Alexander Juel Andersen (7. Oliver Lund), Kasper Larsen, Marco Lund, Jacob Barrett Laursen - Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Janus Drachmann (32. Moses Opondo (83. Henrik Hansen)), Mads Frøkjær-Jensen - Issam Jebali, Sander Svendsen.

Indskiftet 46: Daniel Obbekjær, Jeppe Tverskov, Aron Elís Thrandarsson, 63: Mande Sayouba, Tarik Ibrahimagic, Max Fenger, Ryan Johnson Laursen, Jakob Breum, Mikkel Hyllegaard, Robin Østrøm.

Ryan kom ind

OB stillede ellers med det formentlig stærkeste på dagen, selv om Ryan Johnson Laursen først kom ind efter pausen og bidrog med noget fart, som der ikke var så meget af i den opstilling, som fynboerne lagde ud med.

Sander Svendsen og Issam Jebali fik ikke skabt meget. Det var Troels Kløve og Jacob Barrett, der kom frem over isen sammen med Mads Frøkjær-Jensen. Men det var velgørende at se Jens Jakob Thomasen tilbage og hans fod så skarp ud også ved hjørnesparkene.

OB'erne virkede tunge og famlende det første kvarter og lod lynhurtige Mohamed Daramy smutte igennem mellem back og stopper efter 2 minutter og 42, så der stod 1-0 til FCK.

Fynboerne fik sig stabiliseret, men der var mere fart og tyngde i FCK'erne og Pep Biel fik alt for let ved at spadsere på langs af forsvaret og i to forsøg score til 2-0 før pausen.

Så skiftede FCK elleve nye ind, mens OB i første omgang nøjedes med fire, for så efter godt en time at skifte syv unge ind inklusive Ryan Johnson Laursen og altså senere Henrik Hansen.

Det var vigtigt, at Moses Opondo fik så meget tid i benene og han scorede også konsekvent, da FCK-stopperen Sotirios Papapgiannipoulos clearede skidt straks efter pausen, så Opondo kunne afslutte fladt.

16-årige Jakob Breum viste i et par glimt noget kreativt og spændende på OB's højrekant, og Mikkel Hyllegaard var i et par situationer ved at smutte fra FCK-forsvaret, men det var altså assistenttræneren, der koldt og kynisk udnyttede en fejl af genkomne FCK-stopper Ragnar Sigurdsson til at skaffe OB et fint resultat.

OBs Janus Drachmann og FCKs William Bøving i duel - Janus Drachmann måtte udgå med en skade. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Før Henrik Hansen kom på banen kom der flere af de unge ind. Her varmer de op bag træner Jakob Michelsen. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020)
OBs Jeppe Tverskov fik anden halvleg. Han har karantæne i Superligakampen i Aarhus den 1. juni mod AGF. Her spiller han bolden forbi Michael Kaufmann. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Rejser

Kommentar: - Sæt tennisnettet op

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Erhverv For abonnenter

Nordsjællandske Kamma og Jakob jubler: Har fået 900.000 kroner til drømmeprojekt på Fyn, men én vigtig ting mangler

Annonce