Annonce
Sport

Assistent skal veksle fransk EM-fiasko til OL-succes

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Guillaume Gille erstatter træner Didier Dinart, der er blevet fyret efter Frankrigs håndboldfiasko ved EM.

Det fik konsekvenser, at Frankrigs håndboldlandshold sensationelt blev elimineret ved herrernes EM allerede efter det indledende gruppespil.

I flere dage gik rygterne på, at træner Didier Dinart ville få silkesnoren, og det blev en kendsgerning tirsdag.

Der skulle ikke gå længe, før afløseren på trænerposten var klar. Det bliver den nu tidligere assistent Guillaume Gille, oplyser Det Franske Håndboldforbund (FFHandball) på sin hjemmeside.

Nu bliver hans opgave at sørge for fransk oprejsning ved OL til sommer. Først gælder det dog om at skaffe billet til Tokyo.

- Jeg kender ansvaret for at lede Frankrig igennem den olympiske kvalifikation. Jeg påtager mig den udfordring at sikre mig, at holdet genfinder selvtilliden.

- Vi har brug for spillernes engagement for at vise et andet udtryk end til EM, siger Guillaume Gille til forbundets hjemmeside.

Det bliver dog ikke nemt for Frankrig at indløse igennem kvalifikation. Holdet er i gruppe med EM-sølvinderen Kroaten samt Portugal og Tunesien, og kun de to bedste går videre.

Portugal var således en stor positiv overraskelse ved EM. Holdet gik videre fra den indledende gruppe på bekostning af netop Frankrig, som Portugal slog i den første kamp.

Da Frankrig efterfølgende tabte til Norge, var det slut for de franske favoritter i turneringen.

OL-kvalifikationen begynder 17. april.

/ritzau/

Annonce
Nyheden fra Frankrigs forbunds hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce