Annonce
Assens

Assensskolen kæmper mod dårligt omdømme

Efter nytår blev Assensskolenspersonalestab på grund af besparelser reduceret med ni stillinger. For mindre end et halvt år siden blev syv stillinger nedlagt. Foto: Michael Bager

Forældrene i Assensskolens bestyrelse beder politikerne om hjælp til at vende negativ udvikling, som betyder, at forældre vælger skolen fra.

Assens: Assensskolens økonomi er i frit fald, og forældre vælger skolen fra, så politikerne er nødt til at handle. Det er budskabet i et brev, som forældrene i Assensskolens bestyrelse har sendt til politikerne i udvalget for Uddannelse, Børn og Familie i forbindelse med en fyringsrunde på skolen kort efter nytår.

"Det bliver tydeligere og tydeligere for os som forældre, at vores børn går på en skole, hvor der skal holdes igen på mange fronter. Det er ikke et acceptabelt niveau for en folkeskole anno 2018", står der blandt andet i brevet.

Skolen har en stor andel socialt udsatte elever, som kræver en særlig indsats, heriblandt mange tosprogede elever, og er samtidig ramt af faldende elevtal og besparelser i Assens Kommune. Ifølge bestyrelsen kan konsekvenserne blive, at der i næste skoleår ikke er penge til ekstra støtte og tolærerordninger i klasserne, og at der vil være et minimum af tolkebistand og sprogstøtte på skolen, som har 33,6 procent tosprogede elever.

Politikerne har svaret på brevet med en invitation.

- Vi ved godt, at man er hårdt presset på Assensskolen, derfor har vi inviteret dem til at deltage i vores næste udvalgsmøde (4. februar, red.), hvor de kan stille de spørgsmål, de gerne vil. Vi har også tilbudt at deltage i et stormøde, hvis de stadig har behov for det efterfølgende, siger Mogens Mulle Johansen (SF), udvalgsformand for Uddannelse, Børn og Familie.

Annonce

Bestyrelsens spørgsmål til politikerne

I brevet til politikerne stiller forældrene fra Assensskolens bestyrelse fem spørgsmål, som de gerne vil have svar på, når de deltager i udvalgsmødet for Uddannelse, Børn og Familie den 4. februar.- Vil I stadig være kendt for at have de billigste folkeskoler på Fyn?

- Hvad vil I gøre for at være de bedste?

- Hvordan vil I sikre, at vores børn på Assensskolen har de samme muligheder som andre børn i Assens Kommune?

- Er det vigtigt for jer at opretholde en folkeskole i Assens by?

- Hvad er jeres genopretningsplan for Assensskolen?

Dårligt ry

Siden efteråret 2018 har forældrene i Assensskolens bestyrelse arbejdet på at profilere skolen for at ændre det negative omdømme, de oplever, at den har fået i lokalsamfundet. Forældrene oplever at skulle stå til regnskab for at have valgt skolen, fortæller Charlotte Jorck Heide-Jørgensen.

- Så står man til gymnastik og skal stå til ansvar for det valg, man har taget for sit barn. Der er nogle, der ikke synes, det er rart, siger bestyrelsesformanden, som mener, at Assensskolen er meget bedre end sit rygte.

Ifølge Undervisningsministeriets statistikbank ligger Assensskolen i de fleste af fagene ved 9. klasses afgangsprøve i skoleåret 2017/18 på niveau med, hvad man kan forvente, når man indregner elevernes sociale baggrund.

Trine Traun, som har været skoleleder på Assensskolen i halvandet år, oplever, at lærerne kæmper en brav kamp for at sikre en høj faglighed og trivsel på skolen.

- Jeg vil vove den påstand, at her er meget højt til loftet. Vi løfter rigtig mange elever, som måske andre steder var blevet ekskluderet til specialtilbud.

- Men vi driver skole for væsentlig færre penge end andre skoler i kommunen, fordi vi har et højt antal af elever, som kræver en særlig indsats. Det betyder, at der ikke er så mange penge til eksempelvis materialer og særlig støtte i klasserne, siger hun.

Forælder lufter frustration

Den økonomiske situation på Assensskolen skaber utryghed blandt skolens forældre. 10. januar skrev Tanja Manova Pagh i frustration et indlæg på Assens Kommunes facebookside.

Hun er mor til en pige i 1. klasse på Assensskolen og er i tvivl om, hvorvidt hendes søn skal starte i 0. klasse på skolen efter sommerferien.

- Min søn er særligt sensitiv og kan eksplodere i raserianfald, hvis nogen rører ved ham. Han har et stort behov for støtte og tryghed, og man taber ham, hvis der ikke er overskud til det. Hvis det bliver sådan, at der kun er en lærer i undervisningen og ingen ekstra støtte, så vælger vi Assensskolen fra, siger 31-årige Tanja Manova Pagh, som ellers har gode erfaringer med at have sin datter i 1. klasse på skolen.

Helt konkret overvejer familien at flytte begge børn til en anden skole efter sommerferien, fordi de gerne vil have, at bror og søster skal gå i samme skole.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce