Annonce
Assens

Assens-kvinder trak i orange: Stop vold mod kvinder

10 medlemmer af kvindenetværket Soroptimisterne var i sidste uge mødt frem ved Kvindeegen for at markere, at man siger nej til vold mod kvinder. Privatfoto
Soroptimisterne i Assens klædte Kvindeegen ved Skovpavillonen i orange farver for at markere international dag for afskaffelse af vold mod kvinder.
Annonce

Assens: Soroptimisterne i Assens deltog i sidste uge i en happening, der skal være med til at sætte fokus på afskaffelse af vold mod kvinder.

Det skete på plænen foran Skovpavillonen i Assens, hvor den lokale soroptimistklub i 2015 plantede et egetræ for at markere 100-året for kvindernes valgret i Danmark.

Soroptimisterne i Assens deltager i det internationale kvindenetværks såkaldte Orange Dage, og tidspunktet for happeningen var ikke tilfældigt valgt. Den 25. november er det nemlig FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder - en kampagne, der løber frem til den 10. december, som er FN’s Menneskerettighedsdag.

Soroptimisterne plantede for fem år siden et træ i Skovanlægget i Assens for at markere 100-året for kvindernes valgret i Danmark. Privatfoto

- Soroptimist International Danmark arbejder med projekter, som fremmer kvinders og pigers vilkår på forskellig vis, og formålet med Orange Dage er at stoppe vold mod kvinder, siger Merete Strangeways, der er præsident i Soroptimisterne i Assens.

Annonce

Fire ud af 100 oplever vold

I Danmark bliver 38.000 kvinder hvert år udsat for fysisk vold og fire ud af hver 100 kvinder oplever psykisk partnervold. Det viser undersøgelser fra vidensinstitutionerne SDU og VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Dertil kommer at 2000 kvinder og deres børn hvert år har brug for at flytte på krisecenter for at komme væk fra fysisk og psykisk vold i hjemmet.


Soroptimist International Danmark arbejder med projekter, som fremmer kvinders og pigers vilkår på forskellig vis, og formålet med Orange Dage er at stoppe vold mod kvinder

Merete Strangeways, Soroptimisterne Assens


Soroptimisterne arbejder for at fremme kvinder og pigers rettigheder i Danmark og rundt omkring i verden og har som stor international organisation taleret i FN.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce