Annonce
Assens

- Assens Kommunes projekt er noget særligt

Assens Kommune har fået støtte til et kystsikringsprojekt ved Assens Næs. Arkivfoto: Michael Bager
Assens Kommune er blevet udvalgt af Realdania til at modtage støtte til et kystsikringsprojekt ved Assens Næs. Projektet er valgt, fordi det byder på en løsning, der ikke er set før.

Assens: Naturen sejrer.

I hvert fald når det gælder mulige løsninger på, hvordan man sikrer kysten mod havvandsstigninger og erosion.

Assens Kommunes projekt "Byen & Bæltet" får bevilget 500.000 kr. af Realdania. Det gør det blandt andet, fordi projektet vil undgå at stoppe oversvømmelse ved hjælp af en hård kant, som for eksempel en betonbarriere.

I stedet vil Assens Kommune have et klitlandskab.

- Assens Kommune er valgt, fordi projektet er noget særligt. Først og fremmest, fordi det er en blød og naturbaseret løsning. Det er interessant for alle kommuner, der skal kystsikre i fremtiden, siger Nina Kovsted Helk, der er filantropidirektør ved Realdania.

- Samtidig har projektet en rekreativ værdi, hvilket er vigtigt. De har fokus på, at der skal være merværdi, siger hun og understreger, at Assens Kommune samtidig har lavet et grundigt forarbejde med projektet.

Annonce

Se her, hvilke kriterier projekterne er vurderet efter

Der var i udvælgelsen af projekterne lagt vægt på:

- At byen/bydelen står over for en reel risiko for oversvømmelse med store økonomiske skader til følge.

- At kommunen har udvist faglig og politisk opmærksomhed på udfordringen med klimatilpasning i forhold til havvand.

- At kommunen tænker bæredygtig byudvikling og minimering af risiko sammen.

- At projektet er solidt forankret kommunalt, politisk og administrativt.

Derudover er projekterne valgt ud fra deres forskellige geografiske beliggenhed og deres potentiale for på forskellig vis at teste og udvikle nye løsninger.

Kilde: Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet

Indragelse vigtig

I projektidéen fremgår det, at klitlandskabet samtidig skal danne rammen om et rekreativt område, hvor der skal være plads til fritidsaktiviteter, og hvor turismepotentialet skal udnyttes.

Projektets muligheder skal udforskes gennem dialogmøder og workshops med diverse interessenter, hvor også borgerne inddrages. Det glæder Nina Kovsted Helk.

- Borgerinddragelsen er vigtig, det er den alle steder. Det gælder om at forberede borgerne på, at vandet stiger, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce