Annonce
Assens

Assens Kommune skal bevæge sig for livet

Trine Madsen er projektleder på det nye samarbejde mellem Assens Kommune og DGI Fyn "Bevæg dig for livet". Foto: Stine Ploug Christiansen
Assens Kommune og DGI Fyn har indgået et treårigt samarbejde, der skal forbedre den mentale og fysiske sundhed i kommunen. Ifølge ny projektleder skal det skal være nemt at dyrke motion, og svært at holde op igen.

Borgerne i Assens Kommune skal dyrke mere motion og melde sig ind i de mange idrætsforeninger, der findes rundt omkring. Det er i hvert fald visionen for den nye aftale, som Assens Kommune og DGI Fyn har indgået i projektet "Bevæg dig for livet".

Samarbejdet kommer til at køre de næste tre år, og til at styre slagets gang har Assens Kommune og DGI Fyn ansat Trine Madsen som projektleder på samarbejdet, og hun glæder sig til den kommende tids arbejde for at fremme sundheden for kommunens borgere.

- Jeg brænder vildt meget for foreningslivet, og idrætten ligger i mit DNA. Vi ved, at mange af dem, der ikke er aktive, gerne vil være aktive, og vi ved, at det at være aktiv er godt for både vores fysiske og mentale sundhed.

Annonce

- Men vi skal gøre det lettere og stille nogle tilbud til rådighed, som passer til mange forskellige målgrupper, fortæller Trine Madsen, som blandt andet har læst idræt på Syddansk Universitet.

3. halvleg er lige så vigtig

Udvalgsformand for Uddannelse, Børn og Familie, Mogens Mulle Johansen (SF) er begejstret for den nye aftale med DGI Fyn.

Ifølge ham er det vigtigt, at der findes mange forskellige idrætstilbud, for at få så mange som muligt med i foreningslivet. Og foreningslivet spiller en særlig rolle for den mentale sundhed, hvis man spørger ham.

- Det skal være sjovt for alle at dyrke idræt, og tit er 3. halvleg lige så vigtig, når man sidder bagefter og hygger sig. Den mentale sundhed, der ligger i at møde andre i en forening og lære nogen at kende, er enormt givende. Også når man møder dem uden for idrætsbanen.


Hvis folk godt ved, at de har brug for at dyrke motion, må barriererne for at gøre det ikke være for høje, og det bliver mit job at undersøge, hvor og hvad de her barrierer er, og så få dem fjernet.

Projektleder på "Bevæg dig for livet" i Assens, Trine Madsen


En anden grund til at projektet satser på at få flere borgere med i kommunens idrætsforeninger er også, at man tror på, at det er sværere at forlade en forening, når man først er blevet rodet ind i det fællesskab der findes, og dermed bliver man holdt godt fast i den fysiske aktivitet.

Mogens Mulle Johansen bruger sig selv som eksempel:

- Det handler om at få folk til at føle, de er en del af noget. Jeg har selv været medlem af den samme håndboldklub i 50 år, og det betyder rigtig meget. Nu er jeg aktiv i en støtteforening, der sørger for at samle penge sammen til klubben, og der er man jo i samme grad en del af et fællesskab.

Annonce

Gode resultater i Svendborg

I Svendborg Kommune har man siden 2018 kørt "Bevæg dig for livet"-projektet med både DGI og DIF, og arbejdet sig hen imod projektets visioner om, blandt andet, at 50 procent af kommunens borgere skal være medlem af en idrætsforening, og allerede nu kan man se positive resultater i den forbindelse.

- Vi kan se, at vores foreningsmedlemstal er steget med 3000 medlemmer siden projektets begyndelse, og det er ret voldsomt.

- Vi kan ikke direkte sige, om det er rene tilfældigheder, men vi har i hvert fald gjort, hvad vi kunne for at sætte bevægelse på dagsordenen i kommunen, fortæller projektleder på "Bevæg dig for livet" i Svendborg Kommune, Jens Myrup Thomsen.

Annonce

Tror på visionerne

Ambitionen om, at 50 procent af borgerne i kommunen skal være aktiv i en idrætsforening, og at 75 procent skal være fysisk aktive helt generelt kan lyde høje, men projektleder Trine Madsen tror på, at det er realistiske mål.

- Hvis folk godt ved, at de har brug for at dyrke motion, må barriererne for at gøre det ikke være for høje, og det bliver mit job at undersøge, hvor og hvad de her barrierer er, og så få dem fjernet.

- Hvis vi kan gøre det let at komme ind i foreningerne og lave nogle gode, synlige tilbud, så ved vi, at foreningslivet kan være med til at fastholde folk. For der bliver knyttet nogle fantastiske fællesskaber i foreningerne. Så jeg tror på, det er realistisk.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce