Annonce
Assens

Overnatning i dagplejen: Assens Kommune forbereder sig på nødpasning om natten

Assens Kommunes dagtilbud skal kunne tilbyde nødpasning på skæve timer, hvis det bliver nødvendigt. Billedet er ikke taget under corona-situationen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Personale fra især sundhedssektoren skal kunne få deres børn passet på alle tider af døgnet, hvis der opstår behov for det. Der er politisk opbakning, siger Mogens Mulle Johansen, formand for Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune.

Hvis sygefraværet i sundhedssektoren begynder at stige voldsomt på grund af coronasmitte, kan flere forældre få behov for nødpasning af deres børn - også på skæve tidspunkter. Hvis det sker, skal Assens Kommune være rustet til det, og derfor har udvalget for Uddannelse Børn og familie godkendt, at institutioner og skoler i Assens Kommune kan holde åbent på helligdage, i weekender, om aftenen og om natten.

- Det kan være borgere i Assens Kommune, som arbejder på sygehuset og bliver kaldt ind, siger Mogens Mulle Johansen (SF), som er formand for det politiske udvalg.

Det skal dog lige godkendes af byrådet den 28. april. Bliver det nødvendigt at at tage forslaget i brug inden da, kan borgmester Søren Steen Andersen (V) tage en såkaldt borgmesterbeslutning, som først bagefter skal godkendes af byrådet.

- Men jeg har ikke hørt andet, end at der er fuld opbakning til forslaget, hvis situationen udvikler sig drastisk, siger Mogens Mulle Johansen.

Assens Kommune har hidtil haft et lavt antal af børn i nødpasning, men i den seneste uge har der været mere tryk på i daginstitutioner og skoler, oplyser Assens Kommune. Dagtilbuddene har op til påske samlet haft 50-60 børn i nødpasning om dagen. Da skolerne havde flest børn i den forgangne uge lå tallet på 40 elever om dagen, men lå lavere senere på ugen.

Annonce

Procedure på vej

Nødpasning af børn i alderen 0-9 år kan benyttes af offentligt ansatte, som varetager kritiske funktioner i samfundet, og af privatansatte, som ikke er sendt hjem pga. coronasituationen. I begge tilfælde skal forældrene have afsøgt andre muligheder for at få passet deres børn først. Socialt udsatte familier kan også gøre brug af nødpasning.

Assens Kommunes administration er i gang med at udarbejde en procedure for nødpasning på skæve tidspunkter. Den er endnu ikke klar, men af referatet fra Uddannelse, Børn og Familie-udvalgets seneste møde fremgår det, at man arbejder efter, at alle dagtilbud og sfo'er skal kunne tilbyde nødpasning om aftenen og natten på hverdage, mens man i weekender og på helligdage vil samle pasningen et centralt sted i Assens Kommune.

"Drejer det sig om et dagplejebarn, kan nødpasningen foregå hos dagplejeren - også aften/nat nødpasning, såfremt dagplejeren er indstillet på opgaven," står der i referatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce