Annonce
Assens

Assens Kommune er Årets Læreplads på Fyn

To af Assens Kommunes elever har nomineret kommunen som Årets Læreplads. I midten sidder kontorelev Rikke Pedersen, som står bag den ene nominering, sammen med uddannelsesansvarlig Katja Mickley og praktikansvarlig Morten Skytte. Foto: Tietgen Business
Tredje gang blev lykkens gang for Assens Kommune, som torsdag blev kåret til Årets Læreplads på Fyn inden for offentlig administration.

Tietgen Business har kåret Assens Kommune som Årets Læreplads på Fyn inden for offentlig administration. Det er tredje gang, kommunen var nomineret, og første gang, den vandt prisen.

- Vi er ved at sprænges af stolthed over prisen, og da forstander Dorte Dons Isager, ved Tietgen Business’ kåring i går afslørede, at der stod ”Assens Kommune” i den guldkuvert, hun stod med, kunne vi da næsten heller ikke tro vores egne ører og øjne. Vi var nemlig oppe imod blandt andet Syddansk Universitet, Odense Universitetshospital, Nordfyns Kommune, Skattestyrelsen og mange, mange andre. Men den var god nok, fortæller Katja Mickley, som er uddannelsesansvarlig ved Assens Kommune, i en pressemeddelelse.

Det er Assens Kommunes elever, der har nomineret den til Årets Læreplads. Dommerkomitéen havde blandt andet lagt vægt på elevernes trivsel, læring og vejledning på lærepladsen.

Tietgen Business kårer Årets Læreplads på Fyn inden for event, handel, kontor, detail og offentlig administration. Blandt de fem vindere vælges én, som går videre til den landsdækkende konkurrence om at blive Årets Læreplads i Danmark. Det blev Trade Point Direct Container A/S i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];