Annonce
Assens

Assens Kommune blandt syv udvalgte til kystsikring: Se de andre her

Syv projekter har modtaget støtte til kystsikring. Blandt andet Assens og Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Assens Kommune er blandt de syv projekter, der er blevet udvalgt af Miljø- og Fødevareministeriet og Realdania. De får sammenlagt 6,75 mio. kr. i støtte til realisering af kystsikringsprojekter. Her kan du se de seks andre projekter, der har modtaget støtte.

Annonce

1. Hvidovre Kommune og København Kommune

Et delt projekt mellem Hvidovre Kommune og København Kommune, der skal sikre mod stormfloder fra syd. Der skal etableres en ydre sikring ved indløbet til Kalvebodbroen. Løsningen skal sikre mod stormfloder af en størrelse, der svarer til, hvad der i gennemsnit er beregnet til at optræde hvert 1000. år.

Støttebeløb: 1,5 mio. kr.

2. Dragør Kommune

Dragør Kommune vil sikre kommunens 13 km lange kyststrækning mod oversvømmelse. Projektet arbejder blandt andet med dilemmaet mellem udsigt og beskyttelse samt med sikringen af et sårbart kulturmiljø i Dragør By.

Støttebeløb: 1,5 mio. kr.

3. Vejle Kommune

Projektet skal sørge for, at stormflodssikring og bæredygtig byudvikling går hånd i hånd. Blandt andet skal byområdet Fjordbyen have både hårde og bløde kanter ud mod fjorden. Projektet har desuden saltvandsnatur som tema.

Støttebeløb: 1,5 mio. kr.

4. Hedensted Kommune

Hedensted Kommune vil med sit projekt sikre, at området ved havnen i Juelsminde får et løft og bedre sammenhæng til byen, samtidig med at området sikres mod det stigende havvand. Projektet skal skabe nye attraktive byrum.

Støttebeløb: 750.000 kr.

5. Middelfart Kommune

KlimaHavnen skal sikre havnefronten og Middelfart-midtby mod havvandsstigninger. Samtidig skal det være et nyt mødested og samlingspunkt i byen. Projektet følger KlimaByen, hvor man har fundet nye måder at lede regnvand gennem byen.

Støttebeløb: 500.000 kr.

6. Randers Kommune

Projektet, der går under navnet "Byen til Vandet" skal sikre, at Randers bymidte bliver en fremtidssikret og bæredygtig bydel. Blandt andet skal den historiske bymidte bindes sammen med vandet og naturen.

Støttebeløb: 500.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce